домашно-обучение-деца-хоумскулинг

Засега домашното обучение е законно във всички 50 щата в Америка, в Канада и в още много други добре развити страни по Света. Някои от тях не изискват никакъв мониторинг, а някои пък изискват умерен или строг надзор чрез тестване. В България този тип обучение набира сили през последните години.

Докато системата на държавното образование по целия свят бързо се влошава, подкрепата на домашното обучение и образователните инструменти се увеличават и подобряват.

Причини за домашно образование

Държавното училищно групово обучение не подкрепя креативното, свободно или критично мислене. Ако всички ученици трябва да са „на една и съща страница“, буквално, тези, които учат по-бързо, биват забавяни от тези, които са по-бавни.

Държавната образователна система е инструмент за социализиране и индоктриниране на децата в каквито и да са приетите понастоящем стандарти на поведение. Напоследък тези стандарти започнаха да се приближават все повече към покварата.

Дори добронамерените учители са обсипани с административни задачи, изисквани текстове и пренаселени класни стаи. Домашното училище елиминира тези проблеми. Можете да определите действителните образователни интереси на децата и да ги оставите да се съсредоточат върху тях със своето темпо, независимо дали бързо или бавно, за да учат истински и да овладеят техните интереси.

Нищо не мотивира по-дълбокото разбиране с по-бързо от „нормалното“ темпо, отколкото силен интерес или ентусиазъм. Прекъсването на този интерес е често само защото звъни звънец.

Домашното училище може да ви помогне да защитите децата си от необходимите ваксинации и принудителни психотропни „лекарства“. Съществуват много опасения как децата се справят с насилието на принудително институционално образование, като прибягват до незаконни наркотици или лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Но по-големи опасности са ваксинациите, налагани от институциите с огромни потенциали за неблагоприятни странични ефекти и без ползи за здравето. Тогава съществува риск от задължителни вредни фармацевтични продукти, които да „социализират“ децата, които са твърде несериозни или твърде отегчени, за да се фокусират.

Необходими са прекалено много години, за да могат повечето ученици в институции да се научат на умения за четене и писане, основни граматики и математика. За повечето деца би трябвало да отнеме само няколко месеца, за да научат всеки от тези основни елементи. Днес на твърде много висшисти им липсват тези основни умения.

Робърт Кенеди младши веднъж се пошегувал, „американците са изложени на прекалено много забавления и са прекалено неинформирани.“ Можете да избегнете това да се отнася и за вашите деца, като ги излагате на текстове и видеа, които не са позволени във всички степени на държавното образование.

Колко, например, за истинската банкова система се учи в гимназията? Кога децата са учени да използват кредитни карти? Ами реалната история и критичните социални коментари? Какво да кажем за естествената здравна информация, която не се публикува от масовите медии?

Излагането на децата ви на тези „външни“ текстови коментари и документални филми ще задълбочи осведомеността и разбирането как тях, така и за вас, учителя. Вашата роля би била да стимулирате желанието на детето ви да научи повече самостоятелно.

Наличен е изключително добър образователен подход, методът Монтесори, но е доста игнориран. Той осигурява платформа на гъвкавост, която да задоволи индивидуалните нужди, като по този начин не е подходящ за държавната политика. Добре известно е също, че частните училища Монтесори изискват от родителите да имат дълбоки джобове.

Джон Тейлър Гато, автор на „Затъпяването: Скритият учебен план за задължително учене и оръжия за масово обучение. През 1990 г. в речта си относно наградата му учител на годината той казва:

„Експертите в образованието никога не са били прави. Техните „решения“ са скъпи, самоцелни и винаги включват по-нататъшна централизация. Достатъчно. Време е за завръщане към демокрацията, индивидуалността и семейството. Благодаря.“

Ако можете да отдадете дори само част от времето си за домашно образование, това би било време, прекарано добре за вас и вашето семейство.

Автор:  PF Louis

Източник: https://www.naturalnews.com/

Напиши коментар

Добави обява

×
×