Информационната кампания за рак на гърдата, заверена от важни институции като American Cancer Society и Центъра за контрол на заболяванията, е насочена към обучение на жените за начините за насърчаване  здравето на гърдата (като самостоятелни прегледи, годишни мамографии) и е използвала розовия цвят, за да популяризира своите усилия. Това изглежда е огромен успех, тъй като  розови панделки и други розови продукти, като гривни, дрехи и шапки, сега изобилстват и имат голямо признание сред обществеността.

Интересно е, че има толкова много розови храни, които естествено ще ви помогнат да се предотврати появата на рак на гърдата и ще насърчат цялостното здраве на гърдата. Прочетете, за да научите повече за тези храни, и какво могат да направят, за да поддържат здравето на жените.

Нарове

Тези вкусни плодове, с техните годни за консумация розови семена, съдържат мощни фитохимикали. Тези съединения са показали в лабораторни проучвания, че имат способността за превенция на рака на гърдата чрез блокиране на ароматаза, ензим, който превръща андроген в естроген.

Червено зеле

Червеното зеле и много други членове на семейството кръстоцветни съдържат съединение, наречено индол-3-карбинол, или I3C. I3C е било обект на много продължаващи изследвания, поради очевидната си способност да помага значително да намали риска на жената от развитие на рак на гърдата.

Цвекло

Екстрактът от тези вкусни, розово-лилави кореноплодни зеленчуци потиска растежа и пролиферацията на гърдата и други ракови тумори. Това е една от най-естествените терапии, която може да се използва заедно с конвенционалните лекарства, за да помогне за намаляване на страничните ефекти на лечение на рак.

Репички

Високото съдържание на антиоксиданти на тези розово-бели кореноплодни е свързано с намаляване  разпространението на ракови клетки от гърдата. Едно изследване от Япония дори установи, че те може да намалят появата на растежа на тумора в млечните жлези.

Моркови

Червените моркови, които не са толкова добре познати като оранжевите си колеги, са богати на бета-каротин и дори имат по-здравословни съставки, които са били свързани с по-ниска честота на развитие на рак на гърдата.

Ябълки

Розови и червени сортове ябълки получават прекрасните си цветове от антоцианини, които са показали, че активно се борят с рак на гърдата и други форми на рак, както и кверцетин, който в едно неотдавнашно проучване е показано, че инхибира пролиферацията на ракови клетки на гърдата.

Червено грозде

Изберете червено грозде пред зеленото за допълнителните му свойства за борба с рака. Червеното грозде е богато на антиоксиданти като ресвератрол, които са показали, че имат положителен ефект върху здравето на гърдите и намаляване на риска от рак.

Така че, когато става въпрос за борба с рака на гърдата, не забравяйте да „мислите розово“, когато пазарувате. Всички тези розови плодове и зеленчуци са показали, че повлияват положително на здравето на гърдата и намаляват риска от развитие на рак.

 

Автор: Meghan

Източник: http://blogs.naturalnews.com/seven-pink-foods-fight-breast-cancer/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *