брюкселско-зеле

Природата е истински чудотворец, особено когато става дума за многобройните храни, които имат вградени субстанции, които изглежда, че като по поръчка унищожават раковите клетки, като същевременно защитават здравите. Наскоро откритият клас фитонутриенти, наречен Салвестроли /salvestrols/, определено е един от най-добрите, когато става дума за защита на тялото срещу рак на гърдата и други видове рак.

Салвестрол като „троянски кон“ за ракови клетки

Салвестрол е уникален по това, че се появява като фитохимична категоризация, особено поради връзката си с раковите клетки. За първи път е открит от изследователите Гери Потър, професор по медицинска химия в Университета Де Монфор във Великобритания, и Дан Бърк, професор в държавния университет в Северна Каролина. Странното е, че те са били в процес на изследване как синтетични медикаменти могат потенциално да се справят с раковите клетки без да навредят на здравите клетки, когато открили това напълно естествено вещество, способно да прави това без странични ефекти. След като открили Салвестрол в растения, решили да отделят цялото си време за изучаване на начина, по който работи (в полза на всички нас!).

Въз основа на първоначалното им изследване в началото на 2000 г. и много други проучвания оттогава насам, ние знаем, че фитохимикалът, дефиниран като „салвестрол“, има уникална връзка с определен ензим, който се среща само в раковите клетки. Този ензим е известен като „CYP1B1“.

Салстрострол е част от по-голям клас фитохимикали, наречени фитоалексини, които са силно антимикробни и антиоксидантни. Когато се приема от ракова клетка, Салвестрол бързо се превръща в „троянски кон“ за тази клетка. Той е способен да бъде метаболизиран от CYP1B1 и самият метаболитен процес бързо причинява апоптоза или „смърт на раковите клетки“, докато оставя всички останали здрави клетки непокътнати. Изчерпателно проучване, проведено от Бърк и Потър, установява, че Салвестрол може да бъде ефективен при рак на гърдата, както и при рак на простатата, белия дроб и пикочния мехур. Други проучвания са установили, че веществата от категорията на фитоалексин, могат да предизвикат „активиране на митохондриалния път на апоптоза“.

Природни източници на Салвестрол

Ето само някои от биологичните плодове и зеленчуци, които съдържат Салвестрол. Много от тези източници на храна също са с доста ниско съдържание на захар, което ги прави добри добавки към цялостната профилактика и лечение на рак:

-ябълки сорт Грени Смит

-боровинки

-ягоди

-червени боровинки

-авокадо

-броколи

-брюкселско зеле

-маслини

-цветно зеле

-зеле

-артишок

-босилек

-магданоз

-розмарин

Салвестрол като добавка

След като Бърк и Потър започнали да съсредоточават изследванията си върху Салвестрол като естествен убиец на ракови заболявания, те естествено започнали да тестват различни хранителни източници на веществото. Те били изненадани да открият, че зеленчуците, които са предполагали, че ще имат високи нива на Салвестрол, всъщност нямали (или, ако съдържат Салвестрол, то не било на нивата, които те очаквали). В крайна сметка стигнали до заключението, че търговските селскостопански практики са премахнали от много зеленчуци и плодове този важен фитонутриент. Те и другите оценяват, че сега консумираме около една десета Салвестрол от естествени източници, в сравнение с онези, които са живели преди век.

Поради тази причина, много хора, които искат да използват Салвестрол, поради свойствата му да унищожава рак, избират да го консумират под формата на добавка. Ако решите да използвате този мощен боец на рака по този начин, уверете се, че вашият продукт не е ГМО, не съдържа пестициди и съдържа Салвестрол, извлечен директно от най-мощните растения, като плодове.

Допълването със Салвестрол може да помогне да се възстанови предпазващия от рак баланс, който природата е създала, преди модерните селскостопански практики с химически натоварвания. Но помнете, Салвестрол и други естествено получени ракови бойци, като сулфорфан и куркумин, са само една част от цялостната ви картина за здравето. Повишаването на консумацията на цели, естествени храни като цяло, особено на зеленчуци, физически тренировки, хидратиране, отстраняване на токсините и понижаване на стреса са основни фактори за живот без болести.

 

Автор: Dr. Veronique Desaulniers

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×