Откриването на симптомите на хронична дехидратация

Когато говорим за хора, болни или дори умиращи от проблеми, свързани с водата, ние често се сещаме за така наречените страни от третия свят, пълната липса на чиста питейна вода и други проблеми, свързани с чистотата на водата. Въпреки това, дори и в огромни страни като Съединените щати, където мнозинство от хора има достъп до чиста вода постоянно, то те пък не консумират достатъчно количество вода дневно.

Повечето хора не мислят, че трябва да се притесняват за дехидратация. A състояние, известно като хронична дехидратация е все по-голям проблем. До него се стига при консумацията на твърде малко вода, в съчетание с консумация на сладки газирани напитки.

Доктор Джон Айви, съавтор на „Бъдещето на храненето при спортистите“ 2004 г., сравнява дехидратиран спортист с кола, спряла встрани на пътя, изпускаща дим. В колата охладителната система трябва да охлади двигателя, но ако не успее, двигателят се разваля.

Симптомите на хронична дехидратация: Топ 10 Списък

1. Умора и загуба на енергия: Дехидратацията на тъканите забавя активността на ензимите.

2. Наддаване на тегло и затлъстяване: Нашето тяло жадува водата, то се нуждае от нея и може да ни накара да ядем храни, които са богати на вода. Жаждата, обаче често се бърка с глад.

3. Холестерол: Прекалено много течност се оттича от вътрешността на клетките, когато тялото се дехидратира, така че тялото се опитва да компенсира това, като произвежда повече холестерол.

4. Храносмилателни разстройства и стомашни язви: Намаляването на секрецията на храносмилателни сокове, създава поразия при нормалния процес на храносмилане. За да защити своите лигавиците от сега киселата храносмилателна течност, стомахът отделя слой слуз.

5. Респираторни проблеми: лигавицата на дихателните пътища се очаква да бъде леко влажна за защита от вещества, които могат да присъстват във вдишвания въздух.

6. Киселинно-алкален дисбаланс: Работата на ензимите се забавя, увеличава се киселинността в организма.

7. Екзема: Токсините не могат да бъдат освободени, ако тялото не може да произвежда достатъчно пот.

8. Цистит, инфекции на пикочните пътища: Ако токсините, съдържащи се в урината не са добре разтворени, те атакуват пикочните пътища.

9. Преждевременно остаряване: Тялото на новородено дете се състои от 80 процента течност. Това съотношение спада и при възрастните то е около 70 процента.

10. Ревматоиден артрит и възпаление: Дехидратацията увеличава концентрацията на токсини в кръвта и клетъчните течности, болката се увеличава пропорционално на невъзможността за промиване на тези токсини.

Увеличаването на приема на вода е наистина добро нещо, но моля консумирайте вода отговорно. 1500 пластмасови бутилки вода се консумират за  1 секунда в САЩ! Това означава 90 000 на минута, 5,4 милиона на всеки час! (Статистика от treehugger.com).

Автор: Sandy J Duncan

Източник: http://blogs.naturalnews.com

 

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×