(NaturalNews)

В съвременния технологичен свят днес, нашата наличност, свързаност и интернет достъп се подобряват с всяка изминала година. Модерните устройства и безжичните мрежи, които ги подкрепят, правят живота ни по-лесен и удобен, но за съжаление идват със скрита цена. Тази скрита цена идва като хронични рискове за здравето ни. ЕМП радиацията носи множество документирани рискове за здравето на хората от всички възрасти, но децата и бебета са особено уязвими по отношение на невидимата безжична радиация, тъй като телата им все още се развиват. Поради това са необходими специални мерки, за да ги предпазим от излишно излагане на безжична радиация.

Много статии за електромагнитни полета, които ще намерите в интернет насърчават родителите и настойниците да сведат до минимум използването на мобилен телефон от деца. Това е добър съвет. Но има и друга пренебрегвана предпазна мярка по отношение на технологичните джаджи в нашия свят. Пазете се от бебефона! Бебефоните са наоколо вече от десетилетия и до скоро бяха достъпни само във форма с „кабел“. Сега бебефоните са безжични и представляват една и съща ЕМП заплаха, като високо-честотните безжични телефони. За разлика от телефоните, обаче, бебефоните са включени за часове и често са поставени в непосредствена близост до бебето. Това е рецепта за бедствие.

Концептуализиране на опасността

Кулите за клетъчни телефони са опасни, а те са навсякъде в съвременния свят. Те постоянно излъчват опасни за здравето електромагнитни радиации. И за съжаление, бебефоните представляват сравнима заплаха. Според Алсадаир и Жан Филипс от Powerwatch.org.uk, безжичен бебефон на около 1 метър от креватчето на бебето е приблизително еквивалент на микровълнова радиация, излъчвана от клетъчна кула, само на 150 метра. Поставянето на бебе-монитора в другия край на стаята помага, но все пак има опасна присъстваща радиация.

Определение на дигиталните, безжични бебефони

Повечето цифрови, безжични бебефони днес използват телефонната технология  DECT. DECT работи на 1890 или 2400 MHz (1.89 Ghz или 2.4 Ghz). 2.4 Ghz е същата честотa, използвана от микровълновитe фурни. Безжичните бебефони DECT се идентифицират с голям брой декларирани канали (20-120). DECT устройствата автоматично превключват между тези канали по време на работа и отделят остри пулсиращи изблици на микровълнова електромагнитна радиация 100 пъти в секунда. „Говорещите в обратна посока“ безжични монитори, с които родителите могат да говорят обратно на бебето, отделят непрекъснато пулсираща радиация на два канала и са дори по-опасни.

Решения

Най-доброто нещо, което можете да направите за вашето бебе е да се отървете от монитора и да преместите детската стая до главната спалня. Ако това не е възможно и трябва да използвате бебефона, вземете кабелна версия, която използва електрическото окабеляване на къщата за комуникация между единиците или аналогов (не цифров) модел. Повечето от тези устройства са безопасни, стига да се съхраняват на най-малко един метър от креватчето на бебето. Все пак е добре да се провери честотата на аналоговите бебефони. Използвайте само ниско-честотни (35 до 50 MHz), непулсиращи модели.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Zach C. Miller

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *