жена-химиотерапия-опадала-коса-рак

Все по-голям брой пациенти с рак на гърдата започват да се доверяват на собствените си инстинкти и се противопоставят на лекарски съвети. В ново проучване почти една трета от жените с рак на гърдата са избрали да се откажат от пълния препоръчителен курс на химиотерапия, радиация или хормонална терапия след операцията. Здравните власти смятат това за тревожно, защото „несъответствието с лечението“ може да доведе до отрицателни последици за здравето. Адювантната противоракова терапия, която се препоръчва след операция, има за цел да унищожи остатъчните туморни клетки. Въпреки това, много пациенти намират по-добри начини да „приведат клетките си в ред“ , вместо да страдат от тежка химиотерапия и радиационни режими. Изследването е ръководено от Училището по обществено здраве на Джон Хопкинс „Блумбърг“ и публикувано в „Епидемиология на рака, биомаркери и превенция“.

От общо 2,754 пациенти с рак на гърдата, изследвани в рамките на период от две години, 30.2% преустановили поне едно препоръчано лечение, защото не се доверили на медицински институции и застрахователи. Тези, които отчитат най-високото ниво на недоверие, са имали 22% по-голяма вероятност да преустановят препоръките на лекарите.

„Ако искаме повече жени с рак на гърдата да завършат лечението си, ще трябва да се справим с вярата им за здравната система – и мисля, че можем да променим тези вярвания“, казва водещият автор Лорейн Т. Дийн, професор в катедрата по епидемиология на Блумбърг. „Въпреки че по принцип е изненадващо, че почти една трета от пациентите не следват препоръчителната адювантна терапия, някои по-ранни, по-локализирани проучвания са съобщили дори по-високи нива на несъответствия и е възможно нашите цифри да са по-високи, ако следяхме пациентите за повече от две години „, отбелязва Дийн.

Вместо да се опитват да слушат и да разберат какво да правят някои пациенти с рак на гърдата, за да лекуват телата си, медицинските органи се стремят да „променят тези вярвания“. Медицинските власти дискредитират собствените инстинкти на пациентите и не разследват точно какво да правят тези пациенти, за да излекуват телата си (или какво биха искали да направят, но нямат нужната подкрепа).

Многобройни свидетелства за пациенти с рак разкриват, че има по-добри начини за възстановяване на организма и задържане на раковите клетки далеч от тялото. Отговорът е в укрепването на имунната система на човека, вместо тя да се разрушава с химиотерапия. Повечето от тези химиотерапевтични агенти атакуват както раковите клетки, така и здравите клетки, което отслабва цялото тяло в процеса. Токсичните странични ефекти разрушават качеството на живот на пациента и го правят по-податлив на други здравни проблеми.

Пациентът не се доверява на лечението на раковите заболявания, тъй като химиотерапията има нисък успех, особено в случаите на доброкачествен или неинвазивен рак. Като такъв, в проучването, отказът от химиотерапия и радиация е най-висок при пациенти с рак на гърдата от първи етап.

Голяма част от възприемания успех от химиотерапията идва от факта, че на милиони жени са дадени фалшиви положителни резултати за рак на първо място. Мамографията заблуждава много хора в страшни ракови диагнози, които не са реални, но водят до ненужни операции и лечения. Ако се открие рано, ракът първо трябва да бъде лекуван холистично. Застрахователните компании трябва да приветстват второ и трето мнение, вместо да налагат монетарни диктовки на възможностите за лечение. Термографията е по-сигурен метод за откриване и може да изключи много фалшиви положителни резултати, дължащи се на погрешни мамограми.

Вместо да налагат спазването на химиотерапията и радиацията, медицинските органи трябва да работят с пациентите, за да разберат коя посока искат да следват. Истинските лекари и медицински изследователи няма да се хранят със собственото си его и да призовават своите пациенти да не се доверяват на инстинките си за по-добър начин. Истинските лекари ще отворят ума си и ще помогнат на пациента да детоксикира тялото си и да го възстанови.

Изследователският екип съобщава, че неспазването на препоръчваното лечение, води до 40% по-малка вероятност от рецидив на рака. Това показва, че медицинската система трябва да направи повече, за да подкрепя пациентите през целия процес, а не само да диктува скъпи, болезнени и неефективни лечения. Съществуват толкова много по-добри начини за подкрепа на оздравителното възстановяване на пациента, които са по-малко инвазивни и намаляващи стреса.

Автор: Lance D Johnson

Източник: https://www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *