Пролетта е точно зад ъгъла, което означава, че е време да се подготим за сезона на алергиите. Това е сезонът, когато всички видове естествен прашец от въздуха води до автоимунна реакция в тялото, а резултатите са кашлица, кихане, хрема, сълзене на очите, носа, хрипове, сърбеж или болки в гърлото, уртикария и алергична астма.

За да помогнат за облекчаването на пролетните алергии, повечето от вас вероятно ще отидат до аптеката да вземат антихистамини, които да помогнат за блокиране на симптоми на алергия. Въпреки това, повечето антихистамини имат нежелани лекарствени реакции. Вместо това, опитайте ефективените домашни средства, които са естествени, нямат странични ефекти и подхранват имунната система за предотвратяване на пролетните алергии.

# 1 Храни богати на кверцетин

С наближаване на пролетните алергии е разумно да се започне консумирация на храни, богати на кверцетин, който е необходим антиоксидант, помагащ за стабилизиране на мастоцитите от производството на хистамини, които може да предизвикат тежки алергични симптоми. Някои от най-добрите храни за ядене, които съдържат това мощно хранително вещество са пресни плодове и зеленчуци. Можете дори да вземате и добавка с кверцетин към вашата диета, за да се гарантира, че получавате достатъчно от този хранителен елемент, за да държите алергиите далеч от вас.

# 2 Листа от коприва

Чай от листа на коприва е друг подходящ начин да се облекчат и контролират алергиите естествено. Копривата действа като естествен антихистамин, който блокира способността на имунната система да произвежда хистамин. Чаят е добре да кисне за 20 минути, преди да се пие. Можете да добавите малко мед да го подсладите и да добавите повече ползи за здравето.

# 3 Суров, органичен, местен мед

Пресен, местен мед има поленови спори, които дават на страдащите от алергия облекчение от общите пролетните алергии. Медът е в състояние да направи това, защото пускането на поленови спори от меда в тялото ви помага да се ваксинирате срещу алергените във въздуха. Най-добрият начин да се получи облекчение е няколко супени лъжици на ден. Можете дори да го добавите към билкови чайове, които помагат за облекчаване на симптомите на алергия, като мента, лайка и корен от джинджифил.

# 4 Пробиотично кисело мляко

Както вече може би знаете, алергиите са резултат от дисбаланс на здравословни бактерии в червата. Най-добрият начин да се помогне да се балансират бактериите в червата и да се укрепи имунната система е да се консумира кисело мляко с високо съдържание на пробиотици няколко пъти всеки ден. Ако не сте фен на яденето на кисело мляко, пробвайте извара или пробиотични добавки. Тези заместители ще ви предоставят пробиотиците, необходими за борбата със симптомите на алергия.

# 5 Чобанка

Ако вземате фармацевтични медиикаменти за облекчаване на алергия, добре е да обмислите естествена алтернатива, която работи дори по-добре. Това растение е Чобанка. Въпреки това, не можете да ядете тази билка  в суров вид. Най-добре е да приемате добавка от нея, в която токсинът, известен като пиролизидни алкалоиди е отстранен. Можете да намерите добавки в повечето билкови магазини. Започнете да приемате лекарството няколко пъти дневно или както е предписано на бутилката. Въпреки, че е разумно да се говори с лекар, преди да използвате този естествен билков продукт за борба с вашите пролетни алергии.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/remedies-treat-prevent-springtime-allergy-symptoms-naturally-without-harsh-side-effects/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×