Възрастни-лекарства-хапчета

Статините, лекарства предписвани на повече от 100 милиона души по целия свят вече са изложени като клетъчни отрови, които ускоряват стареенето и насърчават мускулната умора, диабет, загуба на паметта и др.
Учени от Университета Тулейн в Ню Орлиънс са установили, че статините – които генерират десетки милиарди долари годишно за фармацевтични фирми – „деактивират“ стволовите клетки, отговорни за клетъчното възстановяване в тялото. Докато лекарствата статини се налагат агресивно от печелившите фармацевтични компании като лекарства „чудо“, в действителност те могат да доведат до катастрофални (дори фатални) странични ефекти при много пациенти.

Както пише UK Express, такива нежелани реакции включват „загуба на паметта, мускулни болки, диабет, катаракта, дисфункция на черния дроб, диабет, умора и загуба на паметта.“

„Статините карат редовните потребители да застаряват по-бързо“, съобщава Express“, оставяйки ги отворени към дългосрочен психически и физически спад …“добавя The Express:

Учените са открили, че лекарствата за сърдечно-съдови заболявания се отразяват зле на нашите стволови клетки, вътрешната медицинска система, която ремонтира щетите в телата ни и ни предпазва от мускулни и ставни болки, както и загуба на паметта. … Професор Реза Изадпана, биолог по стволови клетки и водещ автор на изследването, публикуван в American Journal of Physiology, заявява: „Нашето изследване показва, че статините могат да ускорят процеса на стареене.“

Страничните ефекти на лекарствата статини включват загуба на паметта, мускулна умора, катаракта и диабет

Проучването, публикувано в American Journal of Physiology – Cell Physiology е озаглавено „Влиянието на Статините върху биологичните характеристики на стволовите клетки осигурява новаторско обяснение за техните плеиотропични благоприятни и неблагоприятни клинични ефекти.“

Проучването посочва, че „странични ефекти на статините включват загуба на паметта, миопатия, образуване на катаракта, и повишен риск от диабет.“ То също така предупреждава, че „Статините нарушават също експресията на гените за възстановяване на ДНК, включително XRCC4, XRCC6 и Apex1.“

Лекарите и фармацевтичните компании правиха заговор в продължение на години за омаловажаване на страничните ефекти на статините, насърчавайки лекарствата като „чудо“, което всеки трябва да взема. Някои лекари дори предложиха статините да се изсипват във водоснабдяването като флуорида.

Когато пациентите изпитват опустошителните странични ефекти на статините – загуба на паметта, диабет, мускулната умора и т.н. – лекарите просто ги поставят на още повече лекарства за тези симптоми. Статините, в смисъл стават „портални лекарства“, които довеждат до разширяване на предписваните лекарства за още повече печеливши лекарства.

Лекарите в сърдечната индустрия подкупени да понижат границите на „високия“ холестерол, за да се прокарат още повече статини

За да разшири измамата, медицинската система прави заговор да предефинира „високия холестерол“ до по-ниски числа, като моментално избутва десетки милиони хора в състояние, което изисква „лечение“ с високопечеливши медикаменти. Тези решения на Американската сърдечна асоциация и Американския колеж по кардиология бяха подкрепени от членове, които са били подкупени от фармацевтичните компании да предефинират високия холестерол по начин, който генерира най-много печалби. Както написа Natural News през 2013 г.:

Лекарите твърдят, че новите насоки ще поставят много хора с ниска степен на сърдечен риск  на статини, просто заради нивото на холестерола. Въпреки това, при новия съвет, една трета от възрастните в САЩ ще са на прага да обмислят приемането на статини, повече от два пъти от 15-те процента от възрастните, които с настоящите насоки се препоръчва да приемат статини.

Половината от членовете на комисията имат връзки с Голямата Фарма: Връзките между сърдечни лекари и Голямата Фарма са толкова обширни, че е почти невъзможно да се намери голяма група от лекари, които нямат връзки с индустрията.

В продължение на много години, Natural News учи читателите, че статините могат да причинят увреждане на нервите и други опустошителни ефекти върху здравето. Но лечебното учреждение, както обикновено, не обърна внимание на тези странични ефекти и продължава да налага още статини за печалба, като се преструва, че никой не е бил наранен.

Също както при ваксинната индустрия, лекарствената индустрия за статини е далеч по-загрижена за огромни печалби в джобовете, отколкото защита на човешкия живот. Сега, благодарение на изследователи в Университета Тулейн, науката за това, какво кара лекарствата статини да бъдат толкова опасни за здравето на хората, е по-добре разбрана.

Ако използвате статини сега, отървете се от тях! Намерете здравословни алтернативи.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mike Adams

By admin

2 thoughts on “СТАТИНИ ЧЕРВЕНА ТРЕВОГА: Широко предписвани лекарства действат като клетъчни отрови, които ускоряват стареенето … деактивират възстановяването на ДНК … насърчават диабет, мускулна умора и загуба на паметта”
    1. Повече плодове и зеленчуци в менюто. Отказ от тестени изделия, сладкиши- вафли, сладолед, торти. Отказ от червено месо. Повече бобови храни. Лично изпитано 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *