Силната имунна система е от съществено значение, когато става въпрос за поддържането на оптимално здраве. Когато тя е компрометирана, способността на тялото да се лекува понася удар. Могат да възникнат нови усложнения и съществуващите такива да се увеличат. Всъщност, когато става дума за рак, проф. Мартин Рокен, Директор на Клиниката по Дерматология на Университетски Медицински Център в Тюбинген, отбелязва, че „имунната система е в състояние да доведе туморите и туморните клетки до форма на постоянна латентност.“

Здравни експерти от Харвардския Университет твърдят, че „… първата линия на защита е да се избере здравословен начин на живот“, който включва ядене на „диета, която е богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни и с ниско съдържание на наситени мазнини.“ Освен това, те препоръчват хората да вземат мерки за избягване на стреса, тъй като стресът е свързан със смущения в имунната система.

Естествени начини за стимулиране на имунната система

1) Яжте сурови плодове и зеленчуци. Обикновено, суровите продукти имат по-високо хранително съдържание, отколкото готвените храни (много хора избират да не нагряват техните храни, поради убеждението, че процесът на висока температура намалява общата стойност на хранителните вещества на определени храни). Суровите храни са отлични начини за поддържане на силна имунна система.

2) Пийте вода. Тъй като значителна част от тялото ни е вода, правилната хидратация е значително важна. Това е здравословен начин за изчистване на токсините и поддържане на отличен приток на кръв.

3) Яжте чесън. Чесънът е доказан, че помага в борбата с инфекциите, играейки роля във всичко, от защита срещу настинки до борба с рак. Проучвания са показали, че добавянето на чесън към храната на регулярна основа, може да възпре развитието на предракови лезии на дебелото черво и храносмилателния тракт. Той се счита за естествения антибиотик на природата, пълен с антивирусни и антибактериални съставки.

4) Почивайте си. Тялото се възстановява най-добре, когато е в покой, като позволява на имунната система да функционира при идеални стойности, за да може да помогне за презареждане на организма. Помислете за хората, които не спят достатъчно. Те хващат настинки по-често и са по-податливи на заболявания. Сънят е токлкова важен, че дори и Центъра за Контрол и Превенция на Заболяванията (CDC) отбелязва, че „… недостатъчното количество сън е безпокойство за общественото здраве.“

5) Приемайте слънчевата светлина. Получаването на витамин D от слънцето прави чудеса за тялото. Всъщност, гореспоменатите здравни специалисти от Харвардския Университет обясняват, че витамин D помага на хората с туберкулоза. Както излежда, витамин D задейства антимикробен отговор на бактерията отговорна за туберкулоза, помагайки в борбата с това заболяване.

Доброто отнасяне към тялото, чрез наслада на здравословни видове храни и напитки, докато в същото време се получава достатъчно слънчева светлина и почивка, са ключовете за повишаване на имунната система.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *