жена-главоболие-мигрена

Ако хроничните мигрени са това, от което страдате, ново проучване от Турция дава надежда в заключението си. Изследователи от Университета Юзунку Юил са открили токсичността от тежки метали като вероятна причина за това загадъчно и инвалидизиращо състояние, засягащо милиони хора, което означава, че детоксикация и подсилване с полезни хранителни вещества може да бъде потенциален лек.

Изглежда, че не съществува един специфичен „спусък“, който да задейства мигрени, така че много лекари се чудят как да помогнат на пациентите, които страдат от тях. Последната наука показва, че опита да се идентифицира спусъка, който ги задейства може да е грешен подход. За много хора, страдащи от мигрена, мигрените могат да бъдат показател за метаболитна аномалия, която изисква хранителен или добавъчен подход за изцеление.

Докато идентифицирането и решаването на различните причинители на мигренозно главоболие може да осигури временно облекчение за много пациенти, този подход се фокусира върху облекчаване на симптомите, вместо да се занимава с коренната причина. Търсенето на метаболитни диагностични показатели, от друга страна, създава рамка за разработване на цялостен лечебен подход, който ще осигури трайни ползи за здравето на страдащите от мигрена.

Изследователи от Университета Юзунку Юил са направили точно това, когато са разработили диагностичен инструмент за разглеждане на състава на кръвта. Тяхната хипотеза предполага, че страдащите от мигрена може да страдат от токсичност от тежки метали, дефицит на хранителни вещества или някаква комбинация от двете. Оказва се, че те са прави.

Изследователският екип съставя кохорта от 50 пациенти, 25 от които са били диагностицирани като страдащи от хронични мигрени, и ги разделят на две групи. Те събират кръвни проби от двете групи и правят анализ на тези проби, използвайки атомноабсорбционна спектрофотометрия.

Нито един от участниците не е приемал някакви антиоксиданти или мултивитаминни добавки по време на проучването, нито са пушили, консумирали алкохол, злоупотреба с наркотици, или страдали от здравословни състояния като чернодробни или бъбречни заболявания, сърдечно-съдови заболявания или хронично възпаление. Членовете на групата с мигрена са били приемани в болница преди това за диагностициране и лечение в съответствие с насоките, определени от Международното общество по главоболие.

След анализа изследователският екип научава, че хората в групата на мигрена имали значително по-високи нива на някои тежки метали в кръвта си в сравнение с контролната група. Тези метали включвали кадмий, желязо, олово и манган. В същото време, групата с мигрена е установена, че е била с дефицит на някои полезни микроелементи, включително мед, магнезий и цинк.

Детоксикация на тежки метали и минерални добавки могат да предоставят облекчение за мигрени

Поддържането на правилен минерален баланс, който включва както „микроминерали“ (минерали, от които тялото се нуждае в малки количества) и „макроминерали“ (минерали, от които тялото се нуждае в по-големи количества), е от решаващо значение за доброто здраве. Въз основа на констатациите от това проучване, страдащите от мигрена са склонни не само да имат минерални дисбаланси и недостатъци, но и прекалено високи нива на вредни елементи в телата си. Такива нарушения могат да доведат до хормонални дисбаланси, невротоксичност, или в този случай, мъчително главоболие под формата на мигрена.

Човешкото тяло се нуждае само от правилното количество микроелементи за извършване на необходимите функции, като например метаболизма на хранителни вещества и разграждането на ензими, всички от които са от решаващо значение за поддържането на хомеостазата. Когато тези нива са извън равновесие, телесната тъкан може да стане възпалена, което води до множество хронични заболявания.

„Интересното е, че когато тялото е с дефицит на определен вид минерал, нашият метаболизъм обикновено ще го замени с друг вид минерал за тази функция – някой с подобна атомна конфигурация“, пише Кейс Адамс за GreenMedInfo.

„Тази замяна често води до потиснат метаболизъм – което може да доведе до по-големи количества от възпаление и по-голяма умора, стрес – и сега можем да кажем – по-голям риск от мигрена.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×