Комарите не са само досадни, но може и да доведат до редица сериозни заболявания, включително малария, елефантиазис (слонска болест) и жълта треска. Така че е много важно да държите комарите далеч от себе си. Обикновено ние използваме различни кремове и мазила за отблъскване на комарите, но редовната употреба на тези химически репеленти може да доведе до някои странични ефекти върху нас.

За щастие, ние имаме решение! Знаете ли, че има растения които отблъскват комари? Някои растения могат да ви предпазят от комари по естествен и здравословен начин. Продължавайте да четете, за да разберете как отблъскващите комарите растения могат да ви помогнат.

Босилек

Босилекът е чудесна медицина, както и действа добре за предотвратяване на ухапване от комари.
Това е билка, която има силен аромат, без дори да се смачкват листата, вследствие на това, можете да запазите комарите далеч от дома си, ако си посадите босилек навън, където седите.

Цитронела

Това растение се счита за едно от най-добрите отблъскващи комарите растенията и е основна съставка в много изкуствени репеленти. Препоръчително е също да се смачка прясна трева цитронела и да се прилага маслото върху тялото, за да се предотврати ухапване от комари.

Чесън

Чесънът е супер растение с отблъскващи комарите свойства, поради силния си аромат.

Мента

Също както босилек и чесън, силната миризма на листа от мента държи комарите далеч от дома ви. Освен това, тя дава страхотен вкус, когато се добавя към салати.

Невен

Пиретрумът в невена се използва широко в много изкуствени репеленти против комари и миризмата му е много мразена от комарите. Така че е разумно да се избере това растение в саксия за вкъщи.

Лимонова трева

Това растение има много приятен и свеж лимонов аромат, който обаче комарите мразят, тъй като то има естествени масла, които ги отблъскват.

Розмарин

Розмаринът е лесен за отглеждане на закрито и не се нуждае от много вода. Той е страхотен не само за готвене, но и чудесен за отблъскване на комарите.

Прочетет още  5 билки, които отблъскват мухи и други насекоми

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/great-mosquito-repelling-plants-keep-indoor/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *