(NaturalNews)

В съзнанието на много възрастни винаги присъстват спада в паметта и нормалните мисловни процеси, както и повишен риск от рак в храносмилателната система. Дегенеративното здраве на мозъка, водещо до болестта на Алцхаймер и воденето на живот с неправилно хранене повишават риска от рак на дебелото черво, хронични заболявания, които лесно се предотвратят чрез поддържане на адекватни магнезиеви нива на клетъчно ниво чрез добавки и здравословна диета.

Недостигът на магнезий се среща при деца и възрастни от всички възрасти, тъй като този основен минерал се отстранява от много храни и липсва в повечето естествени растителни източници, поради изчерпване на земеделските почви. Магнезият е необходим за поддържане на генетичната цялост, намаляване на системното възпаление и да завърши редица важни ензимни реакции. Десетилетия на неоптимален прием са рецепта за деменция и рак.

Изследователски екип е публикувал резултатите от проучване в списание Неврон, за да обясни как магнезият директно подобрява синаптичната пластичност. Водещият автор на изследването, д-р Guosong Liu е установил, че различните региони на мозъка, свързани с обучението и паметта, показват значителни подобрения в синаптичната функция в резултат на магнезиева диетична добавка. Той отбелязва „Нашите резултати показват, че повишаване на съдържанието магнезий в мозъка чрез увеличаване на магнезиев прием може да се окаже полезна нова стратегия за подобряване на познавателните способности.“

Магнезият намалява риска от рак на дебелото черво по дозозависим начин

Допълнително доказателство за важността от хранителен магнезий е публикувано в Американското списание за клинично хранене. Изследователите разгледали въпросник с данни за диетата на 768 участници, за да определят честотата на потребление на храна. Учените също комбинирали шест потенциални кохортни проучвания за намиране на значима връзка между хранителния прием на магнезий и риска от колоректален аденом. Проучването показало, че за всяко увеличение от 100 мг магнезий на ден, рискът от рак на дебелото черво се понижава с 13 на сто.

Изследователите, провели това изследване, заключили „Нашите резултати подкрепят хипотезата, че по-висок прием на хранителен магнезий е свързан с по-нисък риск от колоректални тумори. Консумацията на храни, богати на магнезий може да бъде нов път за допълнително изследване в търсенето на стратегии за превенция на рак.“ Интересно, проучването е установило, че докато добавките с магнезий ефективно намаляват риска от рак на дебелото черво за всички, оптимално намаляване на риска е записано при тези участници, които или са били с наднормено тегло или със затлъстяване.

Магнезият намалява клетъчното възпаление, което причинява бавни дегенеративни процеси при хората с наднормено тегло. Минералът също така помага да се предотврати преждевременно разграждане на ДНК, което може да доведе до генетични мутации и развитие на тумор. Хранителни експерти препоръчват допълване с 600 до 1000 мг качествена форма на магнезий дневно за предотвратяване на Алцхаймер и спиране на прогресия на рак на дебелото черво.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: John Phillip

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×