Гъбичните инфекции могат да бъдат основен проблем – особено за жените. Въпреки това, „пребиотични“ компоненти на ябълковия оцет увеличават здравословните пробиотици в храносмилателния тракт, което може да помогне за естествен контрол на растежа на гъбички. Прочетете, за да разберете повече.

Как ябълков оцет контролира растежа на гъбички?

За да се възползвате от естествената сила на ябълковия оцет, просто изпийте една супена лъжица разредена в чаша вода сутрин, около вечеря и отново през нощта преди лягане. Следвайте тази схема всеки ден и съвсем скоро, ако има някакви проблеми с нарастване на гъбички, тези проблеми ще започнат да се оттеглят. Защо?

Да започнем с това, че ябълковият оцет има естествени противогъбични съединения, които търсят дрожди и други форми на гъбички и ги унищожават. Той също помага за изчистване на токсините и други вредни патогени от тялото, което прави имунната система по-силна и по-способна да отблъсне тези огнища и прорастване. Ако вкусът на ябълковия оцет изглежда малко силен, не се притеснявайте – може да се добави малко стевия, за да се подобри вкуса му или да бъде добавен към студени чайове или други напитки.

Някои съвети при закупуване на ябълков оцет

За да бъде истински ефективен, ябълковият оцет, който е закупен за тази терапия, трябва бъде органичен, за да се избегне излагането на пестициди и други токсини, които може да направят проблема по-лош. Той трябва да е непастьоризиран и да не е филтриран, т. е. да е налице „майката“ – веществото, което се утаява на дъното на бутилката, съдържащо изобилие от ензими и добри бактерии.

Ежедневното прилагане на този пребиотичен тоник ще помогне да се избие свръхнарастването да дрожди. Той е особено ефективен, ако се прави в комбинация с добра хидратация, диета без захар и зърнени храни (тъй като те са храна за гъбите), топли вани с английска сол, за да помогнат за детоксикация на системата.

С една дума, ако гъбичките са проблем, не е нужно веднага да се обръщате към медикаменти. Ябълковият оцет, приеман ежедневно и в комбинация с добра хидратация и някои промени в диетата, може да помогне на тялото да се детоксикира естествено, да се справи с дрождите и да направи по-трудно прорастването им за в бъдеще. Накратко, това е един прост метод, с който не само ще се отървете от гъбични инфекции, но и ще подобрите общото здраве на организма.

Автор: Meghan Telpner

Източник: http://blogs.naturalnews.com/tips-using-apple-cider-vinegar-treat-chronic-yeast-overgrowth/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *