(NaturalNews)

След обширни проучвания Изследователският институт по аутизъм освобождава статистика, показваща, че 1 на 88 деца в Съединените щати има разстройство от аутистичния спектър. Тези цифри са стряскащи, като се има предвид, че аутизмът е по-често срещан в детската възраст от рак, диабет, синдром на Даун и мускулна дистрофия.

Причината за това състояние все още предстои да бъде открита, фактът, че генетиката и факторите на околната среда имат жизнено важна роля в аутизма не могат да бъдат пренебрегнати.

Промяна на диетата преди зачеването

Изследване казва, че жените, които са бременни или се опитват да заченат дете трябва да следват някои препоръки, за да се гарантира, че бебето ще е с добър старт в живота. Като за начало, всяка жена, която се опитва да зачене, трябва да позволи на тялото си най-малко една година да се подготви за това съдбоносно събитие. Първата основна промяна, която трябва да се направи, е подобряване на диетата. Диетата е важна, когато се яде за двама, и промяната в начина на живот може да се направи по всяко време.

Препоръчително е да се ядат повече зеленчуци, по-малко сладки вещества и най-малко 80 грама чист протеин дневно. Също така, избягвайте големи риби, които имат високи нива на живак. С казването на това, зъбните пломби (амалгами) трябва да се избягват по време на бременност, заради съдържанието на живак. Също така е препоръчително пиенето на 6-8 чаши вода на ден преди, по време и след бременността.

Упражнения и промени в диетата правят огромна разлика

Промените, които се правят преди бременност, трябва да се наблюдават по време на бременността. Например, човек трябва да се упражнява редовно. Упражненията не само поддържат богати нива на кислород в кръвта, но помагат за изгаряне на мазнините и поддържат човек във форма. Друга промяна, която трябва да се направи е да се намали напълно приема на кофеин. Докато някои жени избират да отстранят напълно този химикал от диетата си, една чаша кафе или безалкохолно на ден няма да навреди. Намаляването на кофеина, но добавянето на фолиева киселина и други пренатални витамини винаги е препоръчително. Омега-3 мастните киселини са страхотни за всяка жена, която очаква бебе, такива като в рибеното масло или популярното масло от крил.

Става въпрос за промяна на начина на живот

Въпреки че диетата и физическите упражнения със сигурност са важни, също толкова необходими са ежедневни промени в начина на живот. Премахване на вредни химикали от дома, като почистващи препарати, и избор на естествени (зелени) почистващи средства. Вместо да използвате пластмасови бутилки за вода, които могат да отделят токсини, изберете бутилки от неръждаема стомана. Въпреки че климатикът е добре за поддържане на дома хладен, отварянето на прозореца за малко чист въздух прави чудеса с качеството на въздуха. Система за пречистване на въздуха е чудесен начин за намаляване на вредните химикали в дома.

Общи здравни проблеми

Нивата на витамин D трябва да бъдат от значение за тези, които искат да избегнат аутизъм. Ако човек е с дефицит на витамин D, трябва да се вземат добавки. Въпреки че хапчетата с рецепти изглеждат безобидни, те не трябва да се приемат по време на бременност. Антибиотици и ненужни лекарства също трябва да се избягват. Дори когато лекарят ви предписва лекарства, не забравяйте да поставите под въпрос абсолютната необходимост от тази рецепта. Грипната ваксина може или не може да бъде добър избор и трябва да се обсъди с акушер-гинеколог, за да разберете дали трябва да бъде взета.

По време на раждането и първите месеци на бебетата

Уверете се, че по време на раждането не се употребяват лекарства като окситоцин и други лекарства за болка. Ранно клампиране на пъпната връв, също е доказано, че причинява повишен риск. Тъй като корените на това състояние се показват в началото на развитието на мозъка, родителят трябва да гледа напредъка на детето си и да търси признаци за неща, които не са правилни. Колкото по-рано се диагностицира детето с аутизъм, толкова по-добри перспективи за живот ще има.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×