Знаете ли, че има диетични връзки между всички потребители на тютюна? Тези съвети могат да помогнат на всеки за детоксикация от употребата на тютюн.

Чували ли сте, че хората, които ядат много плодове и зеленчуци, не могат да понасят вкуса на тютюна? Вярно е. Месо, алкохол, тютюн и кофеин правят така, че тютюнът да е по-добър вкус от колкото всъщност е. Когато се опитвате да се откажатете от тютюнопушенето, увеличаването на плодове и зеленчуци ще помогне. Чрез прилагане само на този един съвет, тютюнът вече няма да има същия добър вкус.

Витамин С е вещество, което може да помогне за детоксикация на кръвта на пушачите. Чрез увеличаване на метаболизма и производството на бели кръвни клетки, витамин С „изважда“ никотина. Пиенето на сок от портокал, моркови, яденето на карфиол и киви са чудесен начин да се увеличи приемът на витамин C.

Знаете ли, че никотинът дехидратира тялото? Когато се опитвате да се детоксикирате е важно да се увеличи приемът на вода, за да се помогне за промиване на бъбреците и надбъбречните жлези. Никотинът от една цигара остава в организма в продължение на 48 часа. Един лесен избор е да се пие кокосова вода за попълване на електролити и минерали.

Много от пушачите погрешно си мислят, че им се пуши цигара, когато те са просто гладни. Чрез увеличаване на приема на фибри чрез пресни плодове и зеленчуци, този проблем се решава лесно. Плодовете може да намалят този глад, докато помагат на кръвта естествено да се детоксикира от тютюна.

Броколите имат „вградена“ защита за белия дроб. Тъй като броколите са с високо съдържание на витамин B5 и фибри, тя е подходяща храна, която да имате под ръка, когато се опитвате да се откажате от използване на тютюневи изделия. Една проста идея за бързо приготвяне на броколи. Затоплете 1-2 супени лъжици кокосово масло в тиган на умерен огън. Поставете желаното количество броколи в тиган и покрийте и оставете в продължение на 5-6 минути. Броколите ще освободят достатъчно вода, за да се получи пара. Когато са готови, изстискайте им малко лимонов сок. Поръсете с малко смлян чесън и завършете подправянето със сол и черен пипер по желание.

Спанакът може да направи вкуса на тютюна ужасен. Високото ниво на фолиева киселина в спанака, изпраща сигнали на мозъка, че тютюнът е отрова. С яденето на салата от спанак, дневно, употребата на тютюн ще се намали автоматично. Уверете се, че пиете много течности, тъй като спанакът може да бъде груб с бъбреците. Ако бъбречната функция е нарушена, могат да бъдат приемани добавки фолиева киселина.

Автор: herbymama

Източник: http://blogs.naturalnews.com/tips-detox-naturally-tobacco/

Напиши коментар

Добави обява

×
×