Съединение в авокадото – обещаващо за лечение на левкемия

(NaturalNews) Авокадо са получили огромно внимание в пресата и социалните медии през последните години. След като са били отбягвани, заради твърде “високо съдържание на мазнини”, диетолози, изследователи и други в здравната общност започват да осъзнават колко здравословни са наистина тези невероятни плодове. Безспорно е, че в действителност, авокадото са един от най-здравословните плодове на земята с перфектно съчетание на мононенаситени мазнини, фибри, протеини и богати на витамини, минерали и други съединения, които подкрепят благосъстоянието на тялото. Здравословните мазнини, например, подкрепят загуба на тегло и добрата сърдечна функция, а фибрите насърчават подобряване на храносмилането. Не е изненада, че изследователите откриват конкретно съединение в авокадото, което може да помогне за подобряване на здравето и по друг начин: чрез третиране на специфичен вид левкемия. Прочетете, за да разберете повече за това невероятно изследване.

Ново канадско изследване предлага обещаващо лечение

Това последно проучване, чиито резултати са наскоро публикувани в списание “Проучвания за рак”, излизащо от Университета на Ватерло в Онтарио, Канада,  се ръководи от професор Пол Спануоло. Той и колегите му са изследвали остра миелоидна левкемия (AML), форма на рак, която произхожда от костния мозък. Костният мозък е мястото, където стволовите клетки стават зрели кръвни клетки в един нормален човек. При човек с AML, обаче, тези кръвни клетки са необичайни. Повече от 20 000 американци получават тази диагноза всяка година, а около 10 000 умират от него. Население над 65-годишна възраст е най-уязвимо по отношение на тази болест и прогнозата не е добра: 9 от 10 възрастни хора, които развиват AML, ще умрат в рамките на 5 години от диагнозата.

Какво показва проучването

Това проучване установява, че авокадото съдържа определено съединение, наречено Авокатин B, което според тях има потенциал да подпомогне за лечението на тази много сериозна форма на рак. Това, което открили конкретно е, че това съединение има силни антиканцерогенни свойства, и че то е в състояние да търси и да унищожи AML раковите клетки. Още по-важното е, че това съединение се оказва селективно: макар да убива раковите клетки, то оставя здравите клетки непокътнати, като по този начин се минимизират страничните ефекти, които съпътстват много традиционни лечения на рак.

Докато развитието на действителна терапия е все още далеч в бъдещето, учените са преминали през Центъра за комерсиализацията на регенеративна медицина и подават патент за това съединение, като по този начин се надяваме да проправят пътя за бъдещото производство на нов вид терапия за лечение на рак, която може селективно да унищожава AML раковите клетки без да е токсично към останалата част на тялото.

Университетът на Ватерло е един от малкото в света, които  провеждат изследвания върху това, което се нарича хранителни добавки (групата, към която принадлежи и Авокатин B). Хранителните добавки са дефинирани като съединения, получени от храни, които имат потенциална фармацевтична стойност. Надяваме се, че този и други изследователски институции ще продължат да разширяват научните изследвания в областта на хранителните добавки, за да достигнат до по-безопасни и по-ефективни методи за лечение на рак, които дават надежда за пациенти с рак, не само за оцеляване, но за добро качество на живот.

Източник: http://www.naturalnews.com/050354_avocados_leukemia_nutraceuticals.html#ixzz3frakw7v5

Автор: Sandeep GodiyalВашият коментар