Ракът на гърдата засяга близо 3 милиона жени в САЩ. На второ място, след рак на кожата, ракът на гърдата е най-често диагностицираният рак сред американските жени.

Установено е, че алтернативното лечение на рак, е по близко до личните ценности, вярвания и философска ориентация за здравето и живота на тези, които ги използват!

Едно проучване от списанието на Американската медицинска асоциация установява, че тези, които избират алтернативно медицинско лечение го правят, защото намират тези алтернативни терапии за по еднакви с техните лични ценности, вярвания и философска ориентация към здравето и живота.

Фикоцианинът намерен в спирулина, я прави мощен боец срещу рака.

Проучване от 2013 установи, че спирулина спира раковите клетки на гърдата. Спирулина е ядивно сладководно водорасло, което се използва като хранителна добавка, съдържаща полезни хранителни вещества и фитохимикали. Спирулина също съдържа фикоцианин.

Изследователи от щатския Университет на Луизиана, избират полезни органични вещества от плодове, зеленчуци и подправки, за да се създадат супер коктейл за борба с рака. Изследователите използват фикоцианин от спирулина, куркумин от куркума, изофлавон от соя, 3-карбинол от кръстоцветни зеленчуци, ресвератрол от грозде и кверцетин от лук и ябълки.

След това те прилагат своя „супер коктейл“ на проби на ракови клетки и на проби на контролни клетки. Изследователите установили, че тази комбинация потиска растежа на раковите клетки на гърдата с 80 на сто. Той също така се намесва в процеса на миграция и инвазия и в крайна сметка предизвиква смъртта на всички ракови клетки! От втория ден на проучването, изследователите са били в състояние да се наблюдават мъртви ракови клетки.

Супер коктейл, съдържащ спирулина, убива 100 процента от раковите клетки, без да уврежда здравите клетки!

Коктейлът е имал 100% успеваемост над раковите клетки, без да навреди на здравите клетки.
Фикоцианинът е известно противовъзпалително средство и антиоксидант. Тези две свойства го правят мощен боец срещу рака. Фикоцианинът е зеленикаво-син пигмент, който дава цвета на спирулината и ѝ дава възможност да процъфтява в тъмни води.

Други експерти са съобщили, че хлорофилът в спирулина се свързва с канцерогени и спомага за елиминиране на нежеланите вещества от организма. Малко клинично проучване от Университета на Мериленд установи, че участниците, които са получили спирулина, имали намаление на предракови лезии.

Спирулина е с високо съдържание на минерали и съдържа лесно усвоимо, био-достъпно желязо. Също така е добър източник на витамин А, В-комплекс витамини, витамин К и гама-линоленова киселина.

Спирулина е налична в прахове и таблетки. Стандартът е 4-6, 500 милиграмови таблетки дневно. Някои добавки спирулина съдържат нездравословни тежки метали и токсини, така че е важно да се купува спирулина от надеждна компания.

Висококачествена спирулина на таблетки и на прах може да си закупите от тук.

 

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/compound-spirulina-found-kill-breast-cancer-cells/

Напиши коментар

Добави обява

×
×