(NaturalNews) Започва се от момента, в който се събудим, с продуктите за лична хигиена, храни, напитки, почистващи изделия и хранителни добавки, които използваме. Кожата е най-големият ни орган, а ние имаме само едно тяло в този живот. Нека разгледаме два начина, по които минава един типичен ден и да видим основните промени, които някои хора могат да направят, за да повишат здравето, устойчивостта и жизнеността си. Ето ги и тях.

Погрешният начин – съкращаване на живота

На първо място, най-вероятно вечерта сте спали на чаршафи, изпрани с перилни препарати, съдържащи химикали, като сулфати, парфюми и оцветители. Вашата кожа може лесно да ги абсорбира, особено ако се потите. Скачате от леглото и се насочвате към банята, където миете зъбите си с флуоридна паста, избелващи вещества и бои, които съдържат тежки метали. Много води за уста съдържат сорбитол, сукралоза, аспартам или всякаква комбинация от токсични изкуствени подсладители, да не говорим за изкуствени оцветители и изкуствени аромати, направени от химикали. Повечето хора използват дезодоранти и антиперспиранти, съдържащи алуминий, химикали и парабени. Ако сте жена, най-вероятно използвате синтетична и токсична козметика, която също съдържа тежки метали, парабени и фталати.

След това се насочвате към кухнята, където закусвате – това може да бъдат различни тестени изделия, понички, купа със зърнена закуска и всичко това най-вероятно ще включва генетично модифицирана царевица,   пшеница (глутен), обработена захар и изкуствени плодове, направени от желатин и фруктозен сироп от царевица.

Пиенето на чаша (конвенционално) мляко води до най-вероятна консумация на изкуствени хормони (rBST / rBGH), гной от вимето от инфекции и антибиотици, които са давани на повечето корпоративни селскостопански крави.

Чаша кафе с добавена рафинирана захар, изкуствени подсладители или конвенционална сметана, най-вероятно съдържаща голямо количество пестициди, ГМО лабораторно изработени заместители на захарта, които всъщност ви карат да наддавате на тегло. Ако дъвчете дъвка или смучете бонбонки за подобряване на дъха също най-вероятно приемате причиняващи рак канцерогени, познати също като изкуствени подсладители.

И така, какво има за обяд и вечеря? Повечето хора консумират избелен и обогатен хляб (това означава, че няма хранителни вещества), месо, което идва от животни, които не са хранени с трева, както и сирене, направено от млякото на същите малтретирани животни, на които са давани канцерогенни хормони на растежа. Хората, които си правят напитки чрез смесване на вода от чешмата за чай, кафе и други прахообразни смеси, консумират токсичния флуорид, което причинява гниене на костите, понижава IQ и причинява рак. Това са  само няколко „дребни“ проблеми със здравето.

Също така, много добавки са произведени и продавани от самите корпорации, които искат да  навредят на здравето. Бъдете внимателни и пазарувайте разумно в тази сфера.

И отгоре на всичко това, алкохолът, цигарите и газираните напитки бавно и методично вземат години от живота ви, независимо дали чрез  сърдечен пристъп, инсулт, рак или диабет.

Правилният начин – увеличаване на годините в добро здраве

Спали сте в чаршафи, прани с природни перални препарати, без аромат и дразнители. Скачате от леглото и се насочвате към банята, където си миете зъбите с паста за зъби без флуорид и без изкуствени съставки, като например фалшиви захари. Можете също така да използвате сода за хляб! Някои хора използват кокосово масло за хигиена на устната кухина, наред с други неща. Вашият дезодорант не съдържа алуминий или парабени. Ако ползвате козметика, то тя е минерален грим, за предпочитане органичен.

Насочвате се към кухнята, където да закусите – това може да включва шейк, направен с органични плодове, оризово или бадемово мляко или дори органични зърнени закуски. Други хора обичат изстискани органични зеленчуци, като моркови, краставици, целина и/или джинджифил и добавяне на малко органичен лимон и лимонов сок. Кафето ви е органично и захарта, ако използвате такава или е органичен кленов сироп или органична кокосова захар. Сметаната е също органична, най-добре кокосова.

И така, какво има за обяд и вечеря? За обяд, хубава, голяма органична салата с малко балсамов оцет или с домашно приготвен дресинг за салата, на който можете да се доверите. Проявете творчество за вечеря и яжте цяла, истинска храна, която не е била преработена и доставя хранителни вещества за тялото ви, както е предвидено от природата.

След такава вечеря, десертът е няколко смачкани органични банани с добавено бадемово мляко и чиа семена! Направете си вечерна напитка с топла вода, лимон и лют червен пипер, добавете малко биологичен мед и вдигнете тост за дълголетие!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: S. D. Wells

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×