Повечето хора ядат храната си, без да се опитват да разберат каква точно полза носи тя за здравето им. Очевидно е, че не всички храни са добри за вас и много от тях са вредни. Знайте, че има определени съставки в храните, които са заредени с хранителни вещества, които подобряват различни части или системи на тялото. Мозъкът е най-важната система в тялото и трябва да се поддържа и подобрява с напредване на възрастта.

При приготвяне на ястията ви е добре да помислите за добавяне на няколко съставки, които ще подобрят функциите на мозъка.

Боровинки

Боровинките са известни също като „плодове за мозъка“. Подобно на много плодове, те са заредени с антиоксиданти, които блокират щетите, причинени от свободните радикали. Открити в боровинки вещества са известни за намаляване на стреса върху мозъка, което намалява риска от деменция и болестта на Алцхаймер. Боровинките са много вкусни и лесно могат да бъдат добавени към всяко ястие.

Риба

Рибата е заредена с омега-3 мастни киселини, които са насочени към мозъка, който до голяма степен се състои от мазнини, около 60 процента. Въпреки това, някои риби са замърсени с живак и други токсини, така че направете избора си внимателно. Изберете дива сьомга, която е най-чистият вариант на разположение на пазара.

Искате риба с много мастни киселини, които остават добри след готвене. Трябва да консумирате  тази риба поне няколко пъти седмично.

Ядки и семена

Ядките са също толкова полезни, колкото и вкусни. Те са чудесен източник на витамин Е, който предпазва от свързано с възрастта намаляване на мозъчната функция.

Включването на ядки във вашата диета е лесно. Някои хора обичат да ги смесват с плодове, салати и зърнени храни.

Някои хора смятат, че за да бъдат здравословни ядките, трябва да ги ядете без овкусяване.

Мнение на лекар

Една проста промяна в диетата ви ще постави повече години в живота ви и ще намали рисковете от всички заболявания, свързани с възрастта. Без значение какво е заболяването, като диабет и сърдечно-съдови заболявания, вие сте по-малко склонни да ги получите, когато стигнете напреднала възраст.

Осъществяване на няколко промени във вашата диета и е гарантирано трансформирането на вашето тяло и живот.

Джон Горецки е сертифициран неврохирург, който работи в Атланта. Той специализира в лечението на заболявания, които засягат нервната система, мозъка и гръбначния мозък. Всеки добър неврохирург знае важността на приемането на специфични хранителни вещества за подобряване на функциите на мозъка.

Здравословното ядене и предотвратяването на заболявания започват знаейки това, което ядеш. Знайте специфичните хранителни вещества, които са доказали, че подобряват паметта, концентрацията и други познавателни задачи. Включете тези хранителни вещества в храненията си и вие може значително да подобрите начина, по който мислите и живеете.

 

Автор: Hicks Crawford

Източник: http://blogs.naturalnews.com/3-food-ingredients-improve-brains-functions/

One thought on “Тези 3 храни подобряват функциите на мозъка”

Напиши коментар

Добави обява

×
×