(NaturalNews)

Конвенционалните пасти за зъби са пълни с токсини, които правят така, че зъбите да изглеждат добре и да се чувстват чисти, докато бавно ерозират зъбния емайл и венците. Конвенционалните избелващи пасти за зъби са много токсични за устата. Всички конвенционални и много от „естествените“ марки поставят химикали в техните пасти за зъби, които никой никога не би поставил в тялото си съзнателно, с изключение на флуорид, известен канцероген и невротоксин, който хората са били накарани да повярват, че е добър за тях.

Ако търсите да закупите напълно естествена паста за зъби, тук е списък на съставките, които трябва да се избягват и защо:

Триклозан

Триклозанът се използва в продукти за грижа за кожата, дезодоранти, перилни препарати, матраци, тоалетни средства, дезинфектанти за ръце, паста за зъби и др. Този химикал има мощни антибактериални и противогъбични свойства, но също е свързан с многобройни здравословни проблеми. Триклозанът пречи на щитовидната жлеза, вероятно е ендокринен дисруптор, и може да доведе до рак. Триклозанът се използва в повечето от най-популярните пасти за зъби.

Натриев лаурил сулфат

Често срещана съставка в пасти за зъби и друг вероятен приносител за рак, натриев лаурилсулфат (SLS) е сърфактант, който помага за сгъстяване на пастата за зъби и е помага за нейното запенващо действие. Казва се, че SLS помага за разлагането на зъбна плака. Той е известен дразнител на кожата, замърсява подпочвените ни води, токсичен е за риби и други водни животни, и е пестицид и хербицид, който се използва за убиване на растения и насекоми.

Производителите на натриев лаурил сулфат наскоро отправиха петиция за вписване на химикала като одобрен пестицид за биологично земеделие, но за щастие заявлението бе отказано, поради замърсяващите му свойства и причиняващото увреждане на околната среда. Производственият процес също е силно замърсяващ, с причиняващи рак летливи органични и серни съединения, които се освобождават в околната среда.

Има много проучвания, които показват, че SLS може да доведе до рак, проблеми със зъбите и венците, язви, както и много други здравословни проблеми.

Аспартам, захарин

Това са изкуствени подсладители, които често се появяват във формули за пасти за зъби и много храни без захар. Те се свързват с много сериозни здравословни проблеми и трябва да се избягват напълно.

Флуорид

Флуоридът е ендокринен разрушител, който калцифицира пинеалната жлеза (епифизата), и може да намали функцията на щитовидната и надбъбречната жлеза. Флуоридът увеличава риска от рак, уврежда ДНК, деактивира ензимите в тялото, ускорява стареенето, разрушава имунната система, и трябва да се избягва, както от пастите за зъби така и от водата.

Много се говори за нацистка Германия, че са използвали флуорид, за да укротяват евреите, но не мога да проверя дали това е истина. Ако имате сигурен източник за това, моля оставете коментар, за да ни уведомите.

Пропиленгликол

Пропиленгликол е форма на минерално масло. Това е алкохол, който се произвежда чрез ферментация на дрожди с някои въглехидрати.

Пропиленгликол се предлага в няколко класа и има различни цели. Индустриалният клас е активна съставка в моторни охлаждащи системи и антифриз, самолетни де-обледенители, бои, емайллакове и лакове. Пропиленгликол в степен на фармацевтична форма се използва в много продукти, включително пасти за зъби, като разтворител или повърхностно активно вещество.

Не е извършвано адекватно тестване с пропиленгликол, но Агенцията по опазване на околната среда на САЩ (EPA) счита пропиленгликол за толкова опасно токсичен, че трябва да се работи с ръкавици, защитно облекло, очила и правилно изхвърляне на безопасно място. Истината е, че това е вярно за повечето от другите вещества в пастите за зъби и други продукти за грижа за тялото, както и много съставки в нашите храни. Очевидно е, че ако искате здраве в устата, трябва да не слагате химикали върху четката си за зъби. Доказва се, че те почти винаги са проблематични в дългосрочен план.

Глицерин

Сам по себе си, глицеринът не е токсичен. Проблемът е, че когато се търка върху повърхността на зъбите, глицеринът причинява остатък, който е труден за премахване. Трябва да изплакнете устата си двадесет до тридесет пъти, за да го премахнете.

Калций и фосфор, минерали, от които се нуждаят зъбите, които обикновено присъстват в нашата слюнка, постоянно преминават през нашите зъби. Остатъкът от глицерин предотвратява този естествен поток, естественият процес на деминерализация и реминерализация. Това ускорява кариеси и други проблеми със зъбите.

Диетаноламин

Диетаноламин (DEA) е в продукти, които се запенват като пастата за зъби. DEA разстройва хормоните и образува нитрати, които причиняват рак. Д-р Самуел Епщайн, професор по здравето на околната среда в Университета на Илинойс, заявява, че многократното излагане по кожата може да доведе до повишен риск от ракови заболявания на черния дроб и бъбреците.

Сорбитол

Сорбитолът се използва като сгъстител и овлажнител за предотвратяване втвърдяването на пастата за зъби, когато тубата се отвори или пастата за зъби се изложи на въздух. Сорбитолът е захарен алкохол (подобен на ксилитол), използван за подслаждане на някои „здравословни хранителни“ продукти. Някои изследователи са открили наскоро, че сорбитолът, намерен в дъвка, може да предизвика хронична диария. Правени са много малко проучвания относно този химикал.

Заключение

Не купувайте марките с гореспоменатите съставки. Не трябва да имате доверие на марки с някоя от изброените съставки. Опитайте изцяло естествено средство за зъби на прах; може да го заобичате както и много други хора. Или просто си направете своя собствена! Ето една супер лесна рецепта:

  • Равни части кокосово масло и сода за хляб;
  • Добавете етерично масло на вкус (аз предпочитам мента);
  • Добавете стевия (при желание) за вкус;
  • Добавете щипка нерафинирана морска сол за тласък от минерали.

Ако страдате от сериозни проблеми със зъбите и венците, разгледайте Излекувайте естествено кухини и заболяванията по венците и Живачни пломби.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

2 thoughts on “Токсични съставки в пастите за зъби, които ни разболяват”
  1. Малко са попресилили нещата.Съгласен съм,че описаните съставки са вредни,но наистина ли някой ще сложи перилен препарат като лаурил сулфата в паста за зъби?Освен това,той не е пестицид.Съдържа се в шампоаните и лично аз го използвам от десетки години без проблеми,като заместител на алкалните сапуни,които дразнят кожата. Антифриза (пропиленгликола) е отровен.Унищожава бъбреците.Наистина ли някой производител ще рискува да трови хората с него?

  2. И змийската отрова в определени дози е лековита дори, но е естествен пордукт, а тези са чиста химия и като се натрупат става случката! А производителят го интересува само печалбата, така че недей много да се замисляш възможно ли е!

Напиши коментар

Добави обява

×
×