(NaturalNews)

Много от храните, съдържащи се в днешните модернизирани начини на хранене са киселинни. Маркетинговите планове помагат за унищожаване на нашите хранителни навици. Избирането на прекалено много храни, които са нездравословни, може да има отрицателен ефект върху здравето ни. Храните, които ядем, са или киселинни или алкални. Консумирането на храни, които са много киселинни може да бъде много вредно за храносмилателната ни система. Поради това е важно да има добър баланс на киселинни и алкални храни в ежедневните ни планове за хранене.

Защо е важно да добавите алкални храни към вашата диета

Телата ни са предназначени да консумират алкални храни, като банани, авокадо, моркови, целина и горски плодове, за да могат да функционират правилно. Яденето на тези видове храни на регулярна основа може да помогне за стабилизиране нивото на рН в кръвта. Тъй като кръвта в телата ни е естествено киселинна, от решаващо значение е да имаме правилно алкално количество в кръвта, за да функционираме правилно. Добавянето на повече алкални храни към диетичния ни план може да помогне на тялото да работи по-добре и му позволява да се бори срещу вредните въздействия на окисление и вируси.

Най-добрите алкални храни, които да добавите към диетичния си план

Ябълки, кайсии и кълнове от люцерна (alfalfa) са алкални храни, които помагат за храносмилането и съдържат голямо количество фибри. Тези храни имат рН ниво от 8, което може да помогне за регулиране  нивото на рН на кръвта. Те са богати и на полезни ензими, които могат да ви помогнат за поддържане на нормален и здравословен хормонален баланс.

Храни като грозде, маракуя, ананас, стафиди и круши са богати на антиоксиданти, като витамините A, B и C. Тези храни регулират кръвта, което означава, че помагат за намаляване нивата на кръвното налягане и намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Ананасът е с високо съдържание на L-карнитин, съставка, която използва телесните мазнини за енергия и е от съществено значение за отслабване, ако сте с наднормено тегло.

Зеленчуковите сокове са друг добър избор, ако искате да добавите повече алкални храни към вашата диета. Тези здравословни и вкусни сокове могат да добавят повече желязо към вашата диета и могат да помогнат с клетъчната детоксикация.

Други алкални храни, които можете да опитате

След като научите повече за многото ползи от добавянето на повече алкални храни към вашия диетичен план,  това ще бъде по-желан избор. Тези плодове и зеленчуци предлагат  изключителни ползи за здравето, които могат да ви предоставят повече сила и енергия през целия ден.

Храни като зелени лимони, манго и папая помагат за прочистване на бъбреците и подобряване на цялостната функция на храносмилателната система. Пъпешът е чудесен източник на витамин А, който помага за борбата със свободните радикали. Динята се счита за лек диуретик и е богат източник на ликопен, витамин С и бета-каротин. Тези храни могат да ви помогнат за детоксикация на тялото, без използването на добавки или лекарства. Ако  се чувствате отпаднали напоследък и трябва да се презаредите, преминаването към диета, която е пълна с алкални храни ще ви помогне да върнете тялото си обратно на пистата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *