(NaturalNews)

Когато става въпрос за здравето, превенцията на заболяванията е много по-добро решение, отколкото лечението. Последни изследвания потвърждават, че възпалението е водеща причина за заболявания при възрастни. Експертите са единодушни, че премахването или ограничаването на излагането на следните седем храни, може да намали възпалението и да доведе до по-добро здраве.

Блокиране на сладкото

Очевидният проблем с яденето на твърде много сладки храни е напълняването. Друго достатъчно лошо нещо е, че прекомерното количество захар води до различни други здравни проблеми, като тревожност, мигрена, депресия, фибромиалгия и диабет тип II. Например, захарният диабет се появява, тъй като възпалението причинява инсулинова резистентност, която с течение на времето причинява диабет. По същия начин, захарта възпрепятства имунната система, което може да доведе до фибромиалгия.

Млечни продукти, които съдържат форми на захар, също водят до възпаление и трябва да се избягват. Доналд Ейбрамс, M.D., шеф на онкологията в Главна болница на Сан Франциско, обяснява, че човешкото тяло не е предназначено да пие мляко след отбиването; млякото допринася за възпаление. Проучвания показват, че прекомерни млечни продукти могат да доведат до рак на гърдата, рак на простатата и пикочния мехур, както и лимфома.

Намалете месото

Яденето на прекалено много месо може да доведе до възпаление. Това включва говеждо, свинско и пилешко месо, всяко от които съдържа арахидонова киселина. Проучване от 2006 г., публикувано в Архивите на вътрешна медицина, констатира, че жените, които ядат една и половина или повече порции на ден от говеждо месо са почти с два пъти по-голяма вероятност да бъдат диагностицирани с положителен за хормонални рецептори рак на гърдата, в сравнение с жените, които ядат говеждо месо три пъти седмично. Този риск е в допълнение към възпалението, което се причинява от прибавянето на натрий и нитрати в преработените меса.

Не само за трезви шофьори

Алкохолът, който повишава нивата на естроген, е друг възпалителен спусък. Ракът на гърдата отговаря на алкохола по отрицателен начин, според Каролин Ламерсфелд, MS, RD, LDN, CNSC, Национален директор на Центровете за хранене и лечение на рак на Америка.

Масла

Въпреки факта, че така наречените добри мазнини получават високи оценки, това е област, в която всеки трябва да действа внимателно. Само някои масла са добри, и то само в много малки количества. Някои мазнини съдържат омега-6 мастни киселини. Консумирането на твърде много омега-6 мастни киселини води до възпаление. Същото се отнася и за кафето. Кафените зърна съдържат масло, което може да граняса и да запуши черния дроб, което води до допълнително възпаление.

Зърна

Глутен, протеинова съставка, намираща се в пшеницата, предизвиква възпаление на стомашно-чревния тракт. Според експерти, тялото реагира на пшеницата като чуждо вещество, най-вероятно, защото ранните цивилизации не са яли пшеница. За да направят нещата по-лоши, някои форми на пшеницата са биологично проектирани, което води до увеличаване на възпалението.

Грижата за здравето е важна. Отстраняване или ограничаване на излагането на тези седем, причиняващи възпаление, храни, е един сигурен начин да станете по-здрави. Ето защо, консумирането на по-малко захар, млечни продукти, месо, алкохол, масло, кафе и пшеница/глутен ще доведе до по-добро здраве.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Топ възпалителни храни, които да избягваме”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *