(NaturalNews)

Обичайните кожни кремове, лосиони, мехлеми или рекламираните по телевизията или лъскавите списания обяви не са ефективни за бръчки, стрии, акне и други кожни проблеми. Те често правят нещата по-лоши, скъпи са, а някои дори съдържат канцерогенни съставки.

Фармацевтичните приложения, предписани от дерматолог, могат също да бъдат толкова неефективни и вредни, и вероятно по-скъпи. Кожата е най-големият орган. Това е първата линия на защита на имунната система. Въпреки това, някои съставки може да се абсорбират в кръвния поток.

По-мъдър пръв избор е използването на естествени съставки върху кожата ви, ако знаете кои вероятно биха помогнали за нежеланото състояние на кожата.

Естесвени средства за защита на кожата

Ето някои предложения, като се започва от най-сериозните, неприятни състояния на кожата, до по-малко заплашващите.

Рак на кожата (немеланомен) и брадавици, според сведенията, се лекуват с екстракти от патладжан. Лекарят д-р Бил Чам, MD, PhD, от Великобритания, наблюдавал австралийските фермери и ветеринари да лекуват селскостопанските животни от рак на кожата с народен лек, извличан от растението Австралийска Дяволска Ябълка.

Той взима проби от Дяволската Ябълка и ги изучава, за да определи техните активни съставки. Тъй като дяволската ябълка не се намера лесно навсякъде, той търси по-лесен алтернативен източник, който съдържа същите гликозиди фитонутриенти и гликоалкалоиди, които са агентите на дяволската ябълка, лекуващи рака.

Оказва се, че това е патладжанът. Така д-р Чам създава крем, който използва тези съединения от патладжан за продажба в търговската верига, известен като BEC5. Въпреки, че не се одобрява от основната дерматология, която настоява да се избягва слънцето за предотвратяване рак на кожата.

Д-р Джонатан Райт MD, основател на холистичната Клиника Тахома в Сиатъл, щата Вашингтон, насърчава BECS продукта на д-р Чам.

Дори можете да си направите своя собствена смес от екстракт от патладжан, който много хора са опитвали с успех, обяснен тук.

Херпес и няколко други кожни раздразнения, включително екзема, дерматит, трихофития се отстраняват лесно с приложение на алое вера гел. Алое вера е антибактериално, антивирусно и противогъбично.

Използвайте най-високо качество органичен гел, който можете да намерите, или още по-добре отглеждайте свои собствени. Отрязването или беленето на листата на растението открива неговия лечебен гел, който може да се приложи директно към заразените райони.

Трихофития са гъбички по повърхността на кожата, които могат да се проявят като микоза, пръстен червей или генитални възпаления по участъци на кожата на жените и мъжете. Тенията изглежда като червен пръстен и може да се появи почти навсякъде. Други заразени от трихофития райони, може да бъдат по-червени или да покажат бял, люспест вид.

Тенията е гъбичка, която обича топли, влажни зони и прави тези области сърбящи почти непрекъснато. Най-често срещаното локално приложение, което обикновено е ефикасно е масло от чаено дърво. Това е местен народен лек, който е доказан в клинични проучвания в западната медицина.

Нийм е още едно добро естествено локално средство за тения. Мехлемът обикновено работи добре, и ако можете да намерите озонирано или окислено масло от чаено дърво или мехлем от ним, използвайте ги. Също така можете да получите известно облекчение от чист непастьоризиран ябълков оцет.

Ето какво препоръчва за бръчки, стрии и акне Крис Килам, професор по ботаника в Масачузетския Университет Амхърст:

За бръчки, опитайте да използвате средства, които съдържат черен оман, невен и лавандула. Мака на прах също е отличен избор, за да помогнете на кожата да остане млада.

Стриите могат да се намалят по-бързо с масажиране на кокосово масло и масло от шеа в кожата, но маслото от Таману от тихоокеанските острови е още по-добро.

Масло от таману също помага изключително при Акнето. Масла и кремове, съдържащи копайба или драконова кръв също са полезни за акне.

Източник: http://www.naturalnews.com/040707_stretch_marks_natural_remedies_skin_problems.html#ixzz2Vrdp7ZMP

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *