(NaturalNews)

Летните месеци носят изобилие от свежи плодове и зеленчуци, които предлагат някои от най-добрите ползи за здравето. В много области лятото е единственото време, когато тези храни се предлагат в най-прясното си състояние. Чрез възползване от щедрата доброта, предлагана от тези храни, здравно-съзнателният човек може да се наслади на по-стройно и по-здравословно тяло.

Боровинки
Многото важни ползи от боровинките опровергават техния малък размер. Богати на минерали, витамини и антиоксиданти, яденето на боровинки помага на тялото да се бори със заболявания, докато го запазва силно и активно. В допълнение към техните свойства за борба със заболяванията, благодарение на изобилието от антиоксиданти, много изследвания също подкрепят способността на боровинките да засилват мозъка. Макар че са любими като добавяни към шейкове, палачинки, кисело мляко или дори да се ядат директно от шепата, боровинките могат да се добавят като овкусяване на салата. Когато пресните боровинки вече не са в сезон, изберете замразени боровинки, за да се насладите на по-горе описаните ползи за здравето.

Череши
Колоритни, сладки и с перфектен размер за лека закуска, черешите предлагат редица ползи за здравето. Антоцианинът, антиоксидант който се съдържа в  черешите, може да помогне за намаляване на болки в ставите и възпаление. Те могат да се намерят от май до август, така че е най-добре да се запасите, като ги замразите. Дори когато са извън сезона, замразените череши предоставят същите ползи и добавят сладост към много ястия.

Пъпеши
Дали изборът е пъпеш, диня или пъпеш медена роса, всичките те съдържат все същите съединения за борба с болести. В допълнение, тъй като те се хвалят с високо съдържание на вода, пъпешите са склонни да запълват стомаха със тяхната сладост, без да повишават прекалено приема на калории. Яжте ги пресни или ги редете заедно с грозде, преди замразяване за колоритен плодов кебап, който е голям хит през топлите месеци.

Праскови
Сочни, сладки и с мъхеста обвивка, прасковите са перфектната лятна закуска. Тези плодове съдържат голямо хранително количество за малкия си размер. С витамин С, който помага за здравето на кожата, фибри, които помагат за контрол на теглото и калий, който държи подуването на корема на страна, прасковите са универсално допълнение към всеки летен ден. Нарежете ги и ги добавите към кисело мляко или смесвайте в освежаващ шейк. Запичането на праскови показва тяхната сладост, като ги прави перфектно лакомство.

Отдайте се на добротата на лятото чрез пълнене на чинията с изобилие от свежи плодове. Не само наслада за вкусовите рецептори, но също така, те осигуряват значителни ползи за здравето.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×