(NaturalNews)

Изследвания са свързали коремните мазнини с високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и дори преждевременна смърт. Въпреки това много хора остават с наднормено тегло, качвайки килограми и сантиметри всяка година. Докато подходящите упражнения със сигурност са ключов компонент за избягването на коремните мазнини, има промени в диетата, които бихте могли – и трябва – да направите, за да помогнете на тялото да премахва тези мазнини. Ето и петте най-добри храни, които помагат да се отървете от излишните коремни мазнини:

Зеле, кейл, броколи и други кръстоцветни зеленчуци

Тези зеленчуци съдържат естествени химикали, наречени фитонутриенти – по-конкретно, индол-3-карбинол или I3C. Този конкретен фитонутриент помага за противодействие на ефектите от ксеноестрогените, които по същество са химични вещества, които консумираме, действащи като естроген. Ксеноестрогените произхождат от широк набор от източници, включително пластмаси, замърсители на въздуха, пестициди, хербициди – дори месо от животни, които са консумирали хормони, като част от техните диети за „угояване“. Веднъж попаднали в тялото, те могат да причинят претоварване на естроген, което може да играе ключова роля в развитието на коремни мазнини. I3C работи като един вид пречистваща система, помагайки да се неутрализират и детоксикират ксеноестрогените, така че да не могат да причинят вредни ефекти. Яденето на много кръстоцветни зеленчуци естествено увеличава нивата на I3C, което повишава способността на тялото да се защитава от вредните въздействия на ксеноестрогените и ще помогне за избягване  образуването на коремни мазнини.

Авокадо

Авокадото е пълно с полезни мазнини и почти всеки знае, че това е добра новина за сърцето. Но също така то задоволява желанието за мазни храни, което помага за избягване на нездравословни храни. Съдържанието на мазнини в авокадото помага също за управление на хормоните, които контролират апетита, и ви помага да се чувствате сити за по-дълго, понижавайки апетита като цяло. И накрая, високото му съдържание на витамини и фибри го прави идеално за тези, които се опитват да отслабнат, като гарантира, че получавате хранителните вещества, от които се нуждаете, за да бъдете здрави.

Леща

Лещата е от групата  храни, които съдържат резистентни нишестета. Това са нишестета, които се съпротивляват да бъдат разградени и абсорбирани от тялото, което означава, че те предоставят всички предимства на диета с високо съдържание на фибри, включително по-добро храносмилане, без потенциалните негативи на други видове нишестета, които биват складирани като мазнини. И тъй като не се абсорбират, те помагат да се чувствате сити за по-дълго, като намаляват апетита.

Особено при хората, които консумират големи количества леща за пръв път (и много други бобови растения и бобови култури) може да ви накара да мислите, че всъщност трупате коремна маса. Това е така, защото яденето на леща в по-големи количества може да доведе до подуване на корема, свързано с газове. Повечето съвременни диети не включват голямо количество храни с високо съдържание на фибри. В резултат на това нашите тела „забравят“ как да разграждат фибрите ефективно и бързо и се получава натрупване на газове. За да  избегнете тази реакция, започнете да използвате тези богати на фибри храни в по-малки количества, като с течение на времето увеличавате количеството, което ядете, докато тялото ви навакса с естествената си способност да разгражда фибрите по-ефективно. Ако лещата и боба не са за вас, нахутът, бананите и дори картофите също съдържат резистентни нишестета.

Киви

Кивито е с удивително високо съдържание на витамин C – в действителност, всеки плод съдържа повече от препоръчителната дневна доза. Витамин С помага на организма да образува метаболит, известен като карнитин, който от своя страна помага на тялото да гори мазнини. Всъщност, едно проучване от изследователи в Аризона е установило, че витамин С помага на организма да увеличи четирикратно своя капацитет за изгаряне на мазнини.

Зелен чай

Множество изследвания са показали, че химикалите, наречени „катехини“, които се намират в зеления чай, поощряват способността на организма да изгаря мазнините – те правят това без да е необходим кофеин. Повечето хора ще получат най-добри ползи от пиенето на няколко чаши зелен чай на ден, но ако това ви звучи като твърде много – или просто не ви харесва вкуса на зеления чай – можете да получите същите ползи с естествени добавки от зелен чай.

Едно от най-добрите неща за тези храни е, че те са лесно достъпни и сравнително евтини, което означава, че няма причина да забавяте подобряването на вашата диета, за да ви помогне да избягвате коремните мазнини. А сега, направете  списък за пазаруване на хранителни стоки!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Aurora Geib

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *