Добре, нека си го кажем: когато повечето хора мислят за здравословни храни, подправките не са първото нещо, което им идва на ум. Това е така, защото повечето подправки са, честно казано, нездравословни и съдържат много добавки като изкуствени оцветители и консерванти, високо фруктозен царевичен сироп, MSG и дори генетично модифицирани съставки.

Едно много забележително изключение от това правило е горчицата. Много хора дори не подозират за ползите от нея, които продължават да бъдат откривани. Прочетете, за да разберете повече за това, което горчица може да направи за тялото, включително и помага с превенцията на рака.

Повече за горчицата

Горчица е, всъщност, една от най-здравословните подправки, които хората имат възможност да сложат на храната си. Това е така, защото синапените семена, от които е произведена течната горчица, съдържат съединение, наречено алилизотиоцинат (AITC за кратко). AITC се изучава по-широко сега и неотдавнашно проучване, публикувано в рецензирания Вестник по токсикология, установило, че това съединение е в състояние да блокира, причиняващи рак, токсини, като натриев нитрат от преработени храни, като преработени меса.

FDA и изследванията

Официалната позиция на FDA (силно повлияна от големите фармацевтични компании) е, че не съществува такова нещо като храна, билка или добавка, която е ефективна за лечение на рак или профилактика. Въпреки това, науката, в изучаването на много плодове, зеленчуци и билки, има все по-убедителни доказателства, които напълно опровергават тази позиция. Храни като моркови, червено грозде, портокали, целина и кръстоцветни зеленчуци като броколи или карфиол съдържат съединения, като бета-каротин, ресвератрол и индол-3-карбинол, които проявяват силни антиканцерогенни свойства. Когато се приема в този контекст, не е изненадващо, че нещо като синапено семе може също така да съдържа съединения, които имат способността да предотвратят рак или да помогнат за лечението му. Горчицата е, всъщност, само една от многото храни, за които науката вярва, че може да има положително – и доказуемо – въздействие върху процеса на заболяване от рак или дори може да помогне да се предотврати.

Така че помислете за добавяне на повече горчица към диетата. Има много начини да се включи в ежедневната диета. Бъркани яйца, например, са много вкусни, когато  се добави малко горчица. Бъдете креативни! Повечето хора ще бъдат изненадани колко лесно е да се впише горчица в диетата!

 

Автор: Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-reasons-mustard-one-healthiest-cancer-fighting-food/

One thought on “Топ причини защо горчицата е толкова здравословна и се бори с рака”
  1. Трябва да се уточни,че фабрично приготвената горчица съдържа консерванти и оцветители и се налага да си приготвяме горчица в домашни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *