Ако попитате повечето хора ще кажат, че причина за нездравословните им навици е липсата на време. И това е вярно, между работа, дълги пътувания, грижа за детето, домакинство, времето винаги не достига. Но факт е, че ако някой иска да промени начина си на живот и да развие здравословни навици, това може да бъде направено без огромен разход на време. На практика има някои малки промени, които хората могат да правят, така че все пак да имат значителни ползи за организма. Една разходка около блока на сутринта. Качване по стълбите до работното място, вместо асансьора. Носене на храна от вкъщи, вместо похапване на Макдоналдс. Друга малка, но съществена промяна в начина на живот може да е пиенето на лимонова вода през целия ден. Ето какво може да направи тази супер напитка за вас.

Изчиства кожата

Дори и сама по себе си, водата е отлична за здравето на кожата: кожа, която е хидратирана, има младежки вид и е по-малко податливиа на подпухналост, бръчки или други признаци на стареене. Когато детоксикиращото и антиоксидантно действие на витамин С от лимоните се добави към сместа, тя става много ефективен тоник за кожата. Водата с лимон също може да се използва локално като тоник.

Поддържа здравословен алкално-киселинен баланс

Сладките храни и животински протеин се отличават силно в съвременната диета. За съжаление, това може да доведе до проблеми с киселинността в тялото и нарушаването на рН баланса на организма. Лимоновата вода може да коригира това, защото има алкализиращ ефект върху тялото. Тяло, което е леко алкално, намалява риска от рак, както и възпалението в организма.

Укрепване на имунната система

Дори и без лимонов сок, хидратирането с вода помага на имунитета чрез по-лесно промиване на токсините и патогените от системата. Допълнителна полза за имунната система идва от витамин А и витамин С, както и антиоксидантите, на които лимонът е толкова богат – това може да помогне на организма да се пребори с болестите.

Помага за загуба на тегло

Наднорменото тегло или затлъстяване е състояние, с което много хора се борят. Един безопасен и здравословен начин да спомогнете за стимулиране на загуба на тегло е пиенето на вода с лимон: тя може да помогне да се потисне глада и желанието за храна, и да стимулира обмяната на веществата, така че тялото да изгаря мазнините по-лесно. И това е много по-безопасно, отколкото много хапчета за отслабване, които са в момента на пазара!

Това е чудесен пример за това как една малка промяна в начина на живот може да позволи да се извлекат големи ползи за здравето. От кожата до имунната система, почти всяка част на тялото може да се възползва от дневната консумация на вода с лимон!

Автор: Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-reasons-lemon-water-healthiest-drink-earth/

Напиши коментар

Добави обява

×
×