(NaturalNews)

Когато искате да подобрите зрението си, изглежда, че очните упражнения са най-често предписваният метод за това. Въпреки че те са важен компонент, има и други фактори, които трябва да се разгледат, ако искате сериозно да подобрите зрението си.

Детоксикация на черния ви дроб

Според Традиционна Китайска Медицина съществува силна връзка между черния дроб и здравето на очите. Подобряването  здравето на черния ви дроб често може да  помогне за предотвратяване и подобряване на състоянието на очите.

Черният дроб е вашият основен детоксикатор и филтър на кръвта. Всички токсини, които поглъщате, в крайна сметка, се озовават в черния ви дроб, за да бъдат разградени и отделени от тялото ви. Колкото по-добър е черният ви дроб в детоксикацията, толкова по-малко токсини ще имате в тялото си.

Въпреки това, когато черният дроб стане компрометиран, количеството на токсините се увеличава, което води до повреди от свободните радикали и увреждане на вашите органи и тъкани. Деликатните ретина и макула в очите ви са много уязвими към вредното въздействие на свободните радикали, а то може да има сериозно отрицателно въздействие върху зрението ви. Свободните радикали могат да атакуват ретината и водят до разрушаване на здравата тъкан.

Чернодробен кръвен дефицит може да предизвика замъглено виждане, късогледство, сухи очи и мътнини. Ако имате прекомерна топлина на черния дроб, тя може да доведе до болезнено парене и кървясали очи.

Въз основа само на тези точки става ясно, че детоксикацията на черния дроб е важен компонент за подобряване на зрението ви по естествен път.

Подхранете очите и мозъка си

Като общо правило, яденето на изобилие от сурови зеленчуци, които са богати на антиоксиданти и различни каротиноиди (обикновено жълти, оранжеви и червени пигменти) ще спомогнат за опазване и подобряване на зрението. Това се постига главно чрез лутеина и зеаксантина, два специфични антиоксиданта, намерени в големи количества около лещата и ретината на очите, които са показали, че намаляват риска от дегенерация на макулата.

Храни, които са с високо съдържание на каротеноиди:

Моркови
Сладки картофи
Тиква
Спанак
Броколи
Годжи бери
• Пъпеш
• Кайсии

Друг важен източник е астаксантина, известен като „Краля на каротеноидите.“

Също така, за допълнителни ползи, помислете за билката очанка, лют червен пипер, малина и кора от бейбери, както и храни с високо съдържание на цинк, като тиквени семки, спанак, бобови култури, говеждо и пилешко месо.

Друга важна част от ясното виждане е мозъчната функция, така че се уверете, че ядете много здравословни за мозъка храни, като диво уловена сьомга, авокадо, кокосово масло, коноп, орехи и бразилски орехи.

Упражнения за очите

Един от най-добрите начини да правите очни упражнения е да се използва слънцето като фокусна точка (не гледайте пряко в него, а по-скоро около него) по време, когато слънчевата светлина не е толкова интензивна (обикновено преди 9 ч. и след 16:00 ч.), за да укрепите „очно-ендокринната система.“

Много просто, ключът към тази терапия е невидимата ултравиолетова лента и ретината. Докато видимите ленти на светлината стимулират конуса и пръчиците на ретината, които произвеждат визията, невидимата лента стимулира съседни епителни клетки, които предават стимула, като мощен нервен импулс през зрителния нерв директно към хипофизата и епифизната жлеза. Това е мощно лечебно и укрепващо упражнение за очите.

За да използвате тази мощна сила, опитайте упражнението  „мигане на слънце“:

• Погледнете веднъж на север от слънцето (около 15 градуса над него), докато мигате за 3-5 секунди
• Направете същото и след поглеждане на изток (вдясно), юг (долу) и на запад (ляво) от слънцето

Отново, не гледайте директно към слънцето, тъй като частта от ретината, която искате да ударите с лъчите на слънцето е отстрани, а не в центъра.

Насладете се на вашата нова и подобрена визия.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×