(NaturalNews)

Храносмилателните проблеми не са рядкост. Смята се, че 25 милиона американци ще получат пептична язва в даден момент от живота си. Дори децата под 12 години могат да имат ГЕРБ (Гастро-езофагеална рефлуксна болест), но вместо да имат киселини в стомаха, може да се окажат със суха кашлица или да имат проблеми с преглъщането.

Прибавете към това и тези, които търсят незабавна помощ, като антиацидни средства, течни или под формата на хапче, за да се освободят от киселини и други неудобства, и налице е един западен свят, изпълнен с чревни проблеми и много болни, които се опитват да подобрят своето състояние.

Оказва се, че всички тези усилия за борба с храносмилателните проблеми биха могли да бъдат по-вредни от всичко останало, тъй като киселината и бактериите в червата не са предназначени да бъдат намалени или премахнати, а здравословно поддържани. Борбата с това, което е естествено предназначено да съществува в организма прави повече вреда, отколкото добро и е време да се прекрати лошото име, дадено на стомашната киселина през годините, както обяснява Джонатан В. Райт, MD, автор на книгата „Защо стомашната киселина е добра за вас„.

Той е работил с хиляди хора, които са имали всичко, от подуване до киселини в стомаха, като казва, че „повечето от тези хора усложняват здравословните си проблеми чрез прием на антиацидни средства или блокиращи киселините лекарства, по своя собствена воля или по препоръка на практикуващи лекари“.

Това беше проблем още в средата на 90-те години. „Малокс и Миланта (Mylanta) – хората ги пиеха просто като вода“, казва д-р Ман Ц. Фунг, водещ автор на доклад, който свързва магнезиевата им консумация със смърт. „Те дори не мислеха за това.“

Вместо да се обръщате към хапчетата или други методи, за да „подобрите“ начина, по който работят червата, има много естествени начини, чрез които може да се намери облекчение при киселини в стомаха, като в същото време се повишава и цялостното здраве на червата.

Топ храни, за лечение здравето на червата


Плодове и зеленчуци

Фибрите в плодовете и зеленчуците помагат за поддържане на храносмилателния тракт, за разлика от фибрите, получени от нерастителни източници, които могат да влошат здравето като цяло. Освен това, така или иначе яденето им е добро за вас; отново и отново се потвърждават ползите от яденето на пресни плодове и зеленчуци, често помагащи на хората да се излекуват от болести, помагат за загуба на тегло, повишават енергията и просто се чувствате по-добре като цяло.

Кокосово масло

Неговите противогъбични и антибактериални свойства правят кокосовото масло чудесен начин за отърваване от вредните бактерии в червата,  позволявайки процъфтяването само на добрия вид.

Ферментирали храни

Кисело зеле, воден или млечен кефир и мисо са някои ферментирали храни, които съдържат полезни бактерии, помагащи за поддържане на червата здравословни.

Чесън

Дълго изтъкван като лечебна храна във всички области, чесънът подобрява здравето на червата, като помага на пробиотиците да процъфтяват. Той се счита за пребиотик, което означава, че осигурява хранителни вещества, с които се хранят пробиотиците. Благодарение на това, естествената флора на храносмилателната система остава в хармония, което затруднява причиняването на вреди от лошите бактерии.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

One thought on “Топ храни за естествено подобряване здравето на червата и нивата на стомашни киселини”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *