(NaturalNews)

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), около 1 на 10 американци изпитват депресия, която може да засегне много неща, от изхода на хронични здравословни състояния до производителността в работата.

Много лекарства се предписват за облекчаване на симптомите, обаче, вместо да се разчита на такива скъпи и потенциално животозастрашаващи опции, разнообразие от храни може да помогне за прогонване на депресията.

Повечето хора са виждали картинки на медицински шкафчета, пълни с хапчета, до хладилник, който е пълен със здравословни плодове и зеленчуци, с придружаващ текст, който насърчава мисленето за пресни храни като природна аптечка. Това е вярно. Пресните, цели храни, имат способността да лекуват, психически и физически. Тук са изброени най-добрите храни, които могат да помагат на хората да контролират депресията.

Най-добрите храни за борба с депресията

Какао

Каквато и да е предпочитаната форма на какао, независимо дали на прах или счукани какаови зърна, това е мъдър избор, който е доказан, че стимулира настроението. Проучвания показват, че какаото не само играе важна роля в подпомагането на хората да постигнат по-добра умствена яснота, но и има вещества, които възбуждат химикали в мозъка да се чувстваме добре.

Мака

Тази невероятна суперхрана е била свързана с намаляване на чувството на безнадеждност, докато подобрява паметта и енергийните нива. Смята се, че тъй като потреблението на мака повишава енергийните нива и насърчава физическа активност, тя може да бъде от полза за летаргична депресия.

Банани

Този плод съдържа мелатонин, хормон, който е необходим за регулиране нивата на съня, които често са в дисбаланс, когато човек е в състояние на депресия. Бананите също съдържат аминокиселини, които се използват от мозъка за регулиране на настроението.

Богати на антиоксиданти зеленчуци

Не е тайна, че зеленчуците предлагат цял набор от ползи за здравето и че включването на повече от тях в диетата е мъдър избор. Установено е, че яденето на зеленчуци, които имат най-високи нива на антиоксиданти, като спанак и кейл, водят до подобряване на настроението.

Ядки

Омега-3 храни, като ядки, могат да създадат едно по-стабилно настроение, като същевременно отблъскват тревожност, която изпитват много депресирани хора. Ядки, като орехи и пекани, са с високо съдържание на тези здравословни мастни киселини, което ги прави идеален избор  за регулиране на настроението.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *