(NaturalNews) Болките в седалището или ишиас, настъпват внезапно при много хора. Понякога се бъркат с болки ниско в гърба или крампи на краката. Когато това се случи, тенденцията е хората да останат в леглото и да приемат ибупрофен или други подобни фармацевтични продукти. Но ишиас е симптом на друг проблем, който е притискане или създаване на натиск върху седалищния нерв. Това не е диагностицирано самостоятелно състояние. Седалищният нерв е най-големият нерв в човешкото тяло. Разпростира се от долната част на гръбнака чак до краката, осигуряващ движение, чувство и сила на краката.

 

Симптомите на ишиас могат да включват остри болезнени усещания на парене или спазми. Понякога може да има усещане за изтръпване и скованост в различни области на хълбока или крака. Формулировката е в единствено число, защото обикновено ишиас се получава на едната или другата страна, а не в двата крака едновременно.

Болката се усеща в някои позиции, а в други не. Ходенето може да бъде безболезнено след ставане от болезнени позиции.

Хирургична намеса може да се изисква при тежки дискови хернии между прешлените. Но това е рядко явление.

Не е необичайно  седалищните болки да идват и да си отиват с правилните средства за облекчаване на болката и достатъчно почивка.

Четири билки, които ще ви помогнат да се справите с болката при ишиас

(1) Ямайски дрян често е най-добрият избор за облекчаване на нервни болки. Получава се от кората на дървото дрян и може да бъде вземано във форма на капсула или тинктура, или като чай от прах на кората.

Ако погледнете в конвенционален медицински сайт, ще видите, че мейнстрийм медицината е съгласна с неговата ефикасност, но и с всички видове предупреждения да не го използвате без лекарски контрол, защото може да бъде токсичен. Въпреки това, билковите сайтове твърдят, че не е токсичен за хората, въпреки че твърде много от него може да подейства  седативно.

Не е подходящо за бременни жени или кърмещи майки да използват ямайски дрян, както и всеки, който има сърдечно заболяване трябва да го избягва. Ако  приемате заедно с каквото и да е друго лекарство, разберете дали може да има противопоказания или усложнения.

(2) Куркуминът, активна съставка на куркума, е естествено противовъзпалително, и тя може да бъде взимана като тоник за минимизиране на хронично възпаление. Най-добре е да се нагрее куркума в мляко или кокосово масло с малко пипер, който съдържа пиперин, койте ще помогне за усвояване на хранителните вещества.

Капсули куркумин, покрити с пиперин се предлагат за оптимално усвояване и по-бързо облекчение.

(3) Кратом е билка, която едновременно бързо и естествено облекчава болката, а е всъщност непозната за повечето от нас.

 

Индонезийците, използвали Кратом да им помогне да издържат периода на абстиненция по-лесно. Според легендата, именно за това тя е била забранена там. Фактът, че тя те кара да се чувстваш добре и помага за преодоляване на депресията е предизвикало смут в Администрацията по храните и лекарствата и тази билка е забранена и в Индиана.

 

Кратомът е достъпен онлайн във всички други държави. Можете да разберете повече за него тук: http://www.kratomassociation.org/

 

(4) Арника с DMSO. Съчетават се хомеопатичен крем с DMSO като допълнение, да се даде бързо облекчаване на болката от ишиас. Добавянето на DMSO ускорява и задълбочава локалното приложение и ефикасност на арниката.

 

Източник: http://www.naturalnews.com/037907_sciatic_pain_herbs_jamaican_dogwood.html#ixzz2zm7vZtZ6

Автор:  PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×