(NaturalNews)

Закуската е най-важното хранене за деня, но много хора я пропускат. В действителност, изследвания са показали, че по-малко от 40 процента от американците ядат закуска всеки ден. Повечето хора имат много забързано ежедневие и не им остава много време, за да закусят. Въпреки това, трябва да се опитате да ядете хранителна закуска, преди да започнете деня си. Има редица ползи от закуската, от които можете да се възползвате.

По-долу са някои от тези ползи:

  • Засилване на енергията

Ако се чувствате мудни на сутринта, то една питателна закуска може да ви даде енергията, от която ще имате нужда през деня. Фибри, витамин С и витамин D са само някои от многото хранителни вещества, които ще помогнат за повишаване  нивото на енергия. Препечени филийки пшеничен пълнозърнест хляб, яйца и портокал е пример за питателна закуска.

  • Помага да се съсредоточавате по-добре

Ще ви бъде много по-лесно да се съсредоточите върху работата или училището, ако стомахът ви е пълен. От друга страна, ако пропуснете закуската, ще ви е по-трудно да се фокусирате. Когато сте гладни е трудно да се мисли за нещо друго, освен за храна.

  • Не ви позволяват да наддавате на тегло

Изследователи са установили, че хората, които пропускат закуската, е по-вероятно да бъдат с наднормено тегло. Имало е направено проучване, което анализирало хранителните навици на 2200 юноши. Резултатите от изследването показват, че подрастващите, които ядат закуска на регулярна основа са с по-малка вероятност да бъдат с наднормено тегло. Изследователите откриват също така, че хората, които ядат закуска са по-склонни да се занимават с физическа активност на регулярна основа.

Когато пропуснете закуска, е много по-вероятно да преяждате по време на обяд и вечеря. Освен това, когато пропуснете закуската, насърчавате тялото ви да съхранява калории.

  • Засилете вашия метаболизъм

Вашият метаболизъм има тенденция за намаляване, когато спите. Яденето на закуска помага за летящ старт на метаболизма ви. По-бързият метаболизъм ще ви позволи да изгаряте повече калории през целия ден. Това е още една причина, поради която хората, които ядат закуска редовно, обикновено тежат по-малко.

Вашият LDL холестерол, е по-известен като „лошия“ тип холестерол. Лошият холестерол се натрупва в артериите и увеличава шансовете ви за развитие на сърдечно заболяване. Проучванията показват, че яденето на закуска редовно може да помогне за намаляване на LDL холестерола.

  • Предотвратяване на сърдечни атаки

Ново проучване, направено от Харвардското училище за обществено здраве показва, че хората, които пропускат закуската, може да бъдат с по-голям риск от получаване на сърдечен пристъп. В изследването са участвали 27,000 мъже, които са били на възраст между 45 и 82 години. Проучването е продължило 16 години и 1600 от мъжете в проучването са претърпяли инфаркт. Изследователите установили, че мъжете, които пропускат закуската са с 27 процента по-голяма вероятност да развият сърдечно заболяване. Пропускането на закуска увеличава риска от висок холестерол, затлъстяване, високо кръвно налягане и диабет, всички, от които са рискови фактори за сърдечно заболяване. Поради това, може да сте в състояние да намалите риска от сърдечен пристъп, ако ядете закуска.

Много важно е да отделите време за сутрешното ви хранене. Една здравословна закуска ще ускори метаболизма ви, ще повиши вашата енергия, ще ви помогне да сте съсредоточени и ще намали лошия холестерол. Също така може да ви попречи да наддавате на тегло и ще намали риска от получаване на инфаркт.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×