Една от основните причини за стареене е, че намалява производството на хормони. Това включва тестостерон, прогестерон, естроген, хормон на растежа и други. От всички тези хормони, именно по-ниското ниво на хормона на растежа (HGH) е най-свързано с преждевременното стареене.

На 40-годишна възраст секрецията на растежен хормон е само 40% от това, което е било на 20 годишна възраст. Това е значителен спад в производството и то продължава стремително надолу. Нивото на нашият IGF-1 (инсулино-подобен растежен фактор 1) също намалява заедно с HGH в идентични темпове. IGF-1 се произвежда в отговор на човешки растежен хормон и е необходим, за да има той ефект върху мускулите и други тъкани.

Намалено производство на HGH е пряко свързано с много от признаците на стареене. Тези признаци са: сърдечно-съдови заболявания, повишена телесна мазнина, остеопороза, загуба на мускулна маса, стареене и сбръчкване на кожата, сива и тънка коса, намалена енергия, ниско либидо, сексуална дисфункция, високо кръвно налягане, както и нарушен сън.

Големият въпрос е: можем ли да направим нещо по този въпрос? Отговорът е да, ние можем! Има редица начини, за да се увеличи естествено нашето ниво на растежен хормон.

Първият начин за естествено увеличаване на HGH е да се вземе специална смес от четири основни аминокиселини. Възползвайки се от тази комбинация е установено повишаване на нивото на HGH от около 600%. Снабдете се със следните аминокиселини поотделно или като комбинация. Необходимите аминокиселини са глицин, орнитин, аргинин и лизин, необходими са по 2000 мг от всяка и трябва да се вземат преди лягане. Приемайте ги в продължение на три седмици и след това направете една седмица почивка.

Следващият начин за увеличаване на HGH е упражнения по определен начин. Препоръчват се упражнения с висока интензивност, сутрин на празен стомах веднага след като сте станали. Пример за това е спринт. Спринтирайте толкова бързо и силно, колкото е възможно в продължение на 30 или 40 секунди, почивка в продължение на 90 секунди, а след това спринтирайте отново. Направете около 8-10 рунда. Това може да не звучи добре, но повярвайте ми, това е интензивна тренировка. За тези, които обичат вдигане на тежести, правете клекове с гири. Отново, не забравяйте да правите това на празен стомах сутрин.

Вероятно най-добрият начин за увеличаване на HGH е да се взима високо качество добавка коластра ежедневно. Причината, поради която коластрата е такъв чудесен начин за увеличаване на растежния хормон е може би, защото тя съдържа цялата IGF-1 „суперфамалия“. Като допълнително предимство, коластрата инхибира и обръща дегенеративното изменение на тимуса. С напредване на възрастта, нашата тимусна жлеза намаля по размер, а възстановяването на тимусната жлеза до първоначалния ѝ размер и функциониране е било установено, че е от ключово значение за борбата с процеса на стареене. Коластрата е най-добре да се приема на празен стомах, но може да се приема по всяко време. Тъй като коластрата също допринася за засилване на имунната система, е страхотно да се взема в по-големи количества в периоди на висок стрес.

Това са три от най-добрите начини за естествено увеличаване на растежния хормон. Не се отчайвайте, ако сте по-възрастни и все още не са направили нищо, за да укрепите телата си и производство на този ценен хормон. Изследванията показват, че просто увеличаването на HGH и поддържането на оптимални нива може да се обърне признаците на стареене.

Просто изберете един или всички от посочените по-горе техники и започнете борба с процеса на стареене!

Автор: Troy Pratt

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-3-ways-naturally-increase-human-growth-hormone/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *