(NaturalNews)

Високото кръвно налягане е особено страшно здравословно състояние. Известно още като хипертония, високото кръвно налягане често протича без никакви симптоми, така че човек може да не осъзнава колко нездравословно е неговото състояние, докато не отиде на рутинен преглед при лекуващия си лекар и открие, че има високо кръвно налягане.

Много от лекарствата, които обикновено биват предписвани за това състояние могат да имат странични ефекти, които са неприятни или влияят на качеството на живот на индивида. Използвайте следните билки да добавите невероятен аромат на храната, като същевременно бързо намалявате кръвното налягане.

Гинко билоба

Според Медицински център на Университета на Мериленд (UMMC), билката Гинко билоба може да помогне за разреждане на кръвта и разширяване на кръвоносните съдове, което улеснява циркулирането на кръвта. В допълнение, гинко билоба е също с високо съдържание на антиоксиданти. Според UMMC, тези вещества, наречени терпеноиди и флавоноиди,  понижават кръвното налягане и подобряват здравето на сърцето.

Глог

Книгата Зелена Билкова Аптека хвали ползите за здравето от тази билка. Глогът подкрепя цялостното здраве на сърдечно-съдовата система чрез укрепване  стените на сърцето, като също така действа  тонизиращо за органа. Според авторите на гореспоменатата книга, глогът може също да се използва за понижаване на кръвното налягане, когато се приема, както е указано. Въпреки това, авторите предупреждават, че трябва да се търси надзор от лекар, когато става въпрос за приемане на тази билка като метод за подобряване  здравето на сърцето.

Змийска Рауволфия – Rauwolfia serpentina

Наричана още индийски змийски корен, Рауволфиа серпентина е била използвана в продължение на години като традиционно лекарство за лечение на редица заболявания, свързани със сърцето. Използва се за подобряване на сърдечно-съдовото здраве, като същевременно понижава кръвното налягане. Тази билка съдържа високи нива на алкалоида резерпин, мощно съединение, което помага за регулиране на сърдечната функция. Особено полезна е, когато високото кръвно налягане или други сърдечни проблеми са резултат на безпокойство и стрес.

Чесън

Въпреки, че е изброен на последно място, чесънът далеч не отстъпва на тези мощни билки. Отдавна е известно, че той е високо ефективен за редица медицински цели, като все още се откриват много от неговите ползи. Изследване, проведено от университета в Берлин наскоро, направи връзка между чесъна и премахването на наноплака. Наноплаката е вещество, което може да се натрупва върху клетъчните стени, водейки до запушване на артериите и състояние, наречено атеросклероза. Чесънът може да помогне за предотвратяване  образуването на кръвни съсиреци, намалява холестерола и облекчава хипертония.

За хората, които имат фамилна история на високо кръвно налягане или искат да се подсигурят, че хипертонията им няма да се влоши, добавянето на изброените по-горе билки към диетата може да помогне.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *