Артрит-коляно

(NaturalNews)

Изглежда, че почти всеки има някакъв вид болка на мускулите или ставите. Често обвиняваме възрастта, прекалено много физическа работа или упражнения или други фантоми фактори, които очевидно не разбираме. Независимо от нашата представа за това как се е случило, всички искаме наистина да се оттървем от болката. Ето някои прости решения, които можем да предприемем.

Астаксантин

Астаксантинът е фитонутриент с тъмночервен цвят, който се синтезира от микроводорасли, наречени Haematococcus, отглеждат се в прясна вода, използвайки техники, които ги насърчават да растат своя собствена медицина, за да се предпазят от окисление, UV радиация и други стресови фактори на околната среда.

Когато се събира по този начин и се концентрира в течност, астаксантинът се превръща в един от най-мощните антиоксиданти в природата, като е показал, че е 550 пъти по-мощен от витамин Е!

За разлика от повечето антиоксиданти, той е мастноразтворим, което означава, че се доставя директно до тъканите и мускулите и предотвратява окисление точно на мястото на стрес или потенциалното окисляване. В крайна сметка, това дава отлична защита на вашите мускули и стави от много различни дегенеративни състояния, а също така помага за потушаване на възпалението, често свързано с мускулни и ставни болки.

Хлорела

Хлорела е едноклетъчно водорасло, което предоставя широк спектър от хранителни вещества и ползи за детоксикация, които могат да помогнат за премахване на мускулни и ставни болки. Някои от най-важните хранителни вещества и ползи включват:

• Хлорофил – алкално и прочистващо вещество, което потушава киселинност и се бори с възпаление, което често се свързва с мускулни и ставни болки.
• Детоксикация – токсините често са в основата на мускулните и ставни болки, а хлорела има уникалната способност да се свързва с токсините (включително тежки метали, които често са основата на тежките мускулни и ставни болки) и да ги отстранява от тялото.
• Глюкозамин – съдържащ се във външната стена, той спомага за възстановяването на хрущялите и сухожилията.
• Чревна флора – специализирани компоненти на хлорелата помагат за насърчаване  на растежа на полезната чревна флора, която пък спомага за насърчаване на здрава имунна реакция. Тъй като мускулните и ставни болки често се свързват със свръхактивни имунни системи, гарантирането, че имате подходяща чревна флора е жизнено важно за облекчаване на мускулни и ставни болки.
• Минерали – хлорела е много гъста на минерали и хранителни вещества храна, което е важно, тъй като диета с липса на важни минерали може да предизвика мускулни и ставни болки.

Магнезий

Магнезият е съществен минерал, който е отговорен за до 800 ензимни процеси в организма. Той е наричан „минералът чудо“, поради много причини, едната от които е способността му да отпуска мускулите и да намалява болезненост.

Магнезият е от решаващо значение за здравето на мускулите и ставите, и тъй като много хора са с дефицит, простото получаване на необходимото количество може да извърви дълъг път към намаляване на мускулни и ставни болки.

Магнезият също е необходим за правилното храносмилане и неутрализиране на възпалителни протеини в организма, и двете от които ще помогнат за улесняване на по-здрави и по-отпуснати мускули и стави.

Елиминирайте всички храни, които могат да влошат мускулната болезненост

Често най-трудната част от битката, когато става дума за намаляване на мускулната болезненост и болки в ставите е елиминирането на храните, които постоянно ги причиняват.

Някои от типичните храни, които създават тези проблеми включват:

• Пшеница (и всякакви зърнени храни, съдържащи глутен)
• Кафе
• Алкохол
• Захар
• Морски храни (които са токсични и/или с живак)
• Свинско
• Млечни продукти (особено пастьоризирани)

Освен това, фактори на околната среда, като тежко замърсяване и медицински процедури, като зъбни амалгами (създаващи остро отравяне с живак и тежки метали) също са известни виновници за тежки мускулни и ставни болки, поради афинитета си да се депозират в мастните тъкани на тялото.

Добрата новина е, че мускулните и ставни болки могат да бъдат естествено облекчени и обърнати, след като се премахнат всички причини и започнете да подхранвате тялото си по подходящ начин.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *