(NaturalNews)

Средностатистическият човек се сдобива с около половин килограм всяка година по време на празниците, което води до увеличаване на теглото, придобито по време на предишните празници. При някои нещастни хора, това допълнително тегло отива направо към бедрата. Точно както нямате думата къде тялото да съхранява мазнините, така и нямате  контрол върху това, къде да се губят мазнини. Ето защо, например, коремните преси не топят мазнините на  корема или пък упражненията за гърба не топят мазнини там.  В борбата за намаляване на натрупаните мазнини в бедрата трябва да се ядат по-малко калории и да се правят аеробни упражнения. Има някои аеробни упражнения, които оформят вътрешната част на бедрата заедно с изгаряне на калории.

1. Плуване

Плуването стил бруст укрепва гърдите, трицепсите, раменете, прасците и бедрата. Изгарят се средно 360 калории на час. При други стилове могат да се изгарят повече калории, но пък се  уморявате по-бързо. Придържайте се към бруст за работа върху бедрата или включете интервали на бруст с плуване свободен стил за повече горене на калории.

2. Каране на ролери или кънки

Карането на кънки или ролери изгаря повече калории, отколкото повечето аеробни дейности и оформя всички области на бедрата. 70 килограмов човек изгаря невероятните 913 калории за един час на кънки.

3. Сранично изкачване на стълби

Уредът за изкачване стълби във фитнес залата е един от най-трудните и изтощителни, което означава, че изгаря много калории. Въпреки това, редовното изкачване на стълби не прави много за вътрешната част на бедрата.

Вместо изкачване на стълби напред, пробвайте настрани. Тренирайте и двете страни. Дръжте се за парапета и не вървете твърде бързо от съображения за безопасност. За подобен ефект можете да сложите пътеката за бягане под наклон и да ходите настрани.

4. Каране на ски

Ако при каране на ски нямате усещането, че бедрата ви горят, значи правите нещо нередно. Четириглавият мускул отнема много от натоварването по време на ски, но вътрешната част на бедрата работи усилено, за да ви задържи стабилни.

5. Тенис

Играта на тенис е фантастично кардио и пристъпването от крак на крак натоварва вътрешната част на бедрата по начин, който повечето спортове не правят. Бягането, например, се състои от движения само напред или назад. При тенисът има някои движения напред и назад, но по-голямата част от действието е настрани. Дори когато се понесат напред, често е по диагонал, така че все още се работи върху вътрешната част на бедрата.

Тенисът на стена също е чудесен начин за изгаряне на калории. Центърът за контрол на заболяванията и превенция (CDC) счита тениса на стена за една от най-интензивните дейности. Всяка минута такъв вид енергични упражнения  се брои за две минути умерени упражнения. Този център препоръчва най-малко 75 минути на седмица на енергични упражнения или 150 минути умерени упражнения.

Ако включите тези дейности в своята рутинна тренировка, със сигурност ще изгубите доста мазнини и ще оформите краката си. Това разбира се може и да отнеме известно време. Всичко зависи от генетичната ви предразположеност за складиране на мазнини. Дори и да не загубите мазнини на бедрата веднага, то със сигурност ще видите по-тънки бедра, дължащи се на по-твърди мускули.

Източник: http://www.naturalnews.com/038282_thunder_thighs_exercises_muscle_toning.html#ixzz2U7mPMbET

Автор: Sarka-Jonae Miller

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×