(NaturalNews)

Живеем във време, в което нашата деликатната хормонална система е напълно унищожена. Този дисбаланс е създал нарушения на съня, тревожност, наддаване на тегло, проблеми с кожата, рак и много повече. Така че какво е причинило това на нашите хормони и как можем да се оттървем него?

BPA (англ.) –  бисфенол А (bisphenol A)

Налице е война срещу BPA, а за това има добра причина. Този химикал, използван в пластмасите, имитира половия хормон естроген в тялото, което може да доведе до рак, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и повече. Според правителствени проверки и тестове, 93 процента от хората имат някакво ниво на BPA в тялото си!

Как да се пазим от този разрушител на хормоналната ни система:

Избягвайте:

  • Пластмаси маркирани с „PC“ (поликарбонат) или етикет за рециклиране # 7.
  • Храни, които се предлагат в пластмасови кутии, тъй като те често са облицовани с BPA, освен ако изрично е посочено друго.
  • Пиенето на вода от пластмасови бутилки. Купувайте стъклени бутилки.

Живак

Смъртоносните странични ефекти на живака започват да стават все по-известни, тъй като се той се намира в много различни неща, най-вече във ваксините, живачни пломби, както и в морските дарове. Бременните жени са изложени на най-висок риск, поради концентриране на живак в мозъка на плода, намесвайки се в развитието на мозъка.

Живакът също се свързва с хормон, който регулира менструалния цикъл и овулацията при жените, пречи на сигналните пътища. Също може да играе роля при диабет, тъй като вреди на клетките в панкреаса, които произвеждат инсулин, който тялото ни използва за метаболизма на захар.

Избягвайте:

  • Ваксинации съдържащи живак
  • Живачни пломби
  • Сьомга от ферма или морски дарове

Арсен

Арсенът винаги е бил известен като смъртоносен токсин, който не искате да консумирате във каквито и да било количества. Въпреки това, е установено присъствието му в питейната вода и храната, а най-скорошното откритие сочи, че се съдържа в пилешкото,тъй като се добавя в храната им за увеличаване на растежа.

Арсенът пречи на нормалното функциониране на глюкокортикоидната система, която регламентира начина, по който се обработват захари и въглехидрати. Ако се наруши тази система, резултът ще е наддаване на тегло, по-потисната имунната система, инсулинова резистентност, остеопороза и високо кръвно налягане.

Избягвайте:

  • Конвенционално отглеждани във ферми пилета.
  • Пиенето на вода, която не е минала през правилната филтрация.

Олово

Оловото уврежда почти всяка система от органи в тялото и е свързано с отрицателни последици за здравето, като увреждане на мозъка, преждевременно раждане, увреждане на бъбреците, както и проблеми на нервната система.

Изследванията показват, че олово намалява нивата ни на половите хормони и пречи на способността ни да се справяме със стреса. Това може да доведе до други проблеми, свързани със стрес като – високо кръвно налягане, тревожност и депресия.

Избягвайте:

  • Сгради, които имат боя на основа на олово.
  • Пиенето на вода, която не е минала през правилната филтрация.

Органофосфорни пестициди

Използват се за разрушаването на нервната система на насекоми. Тези пестициди са сред най-често срещаните днес. Те са негативно свързани с неправилното развитие на мозъка, намален фертилитет, понижен тестостерон и променени нива на щитовидната жлеза.

Най-добрият начин да се избегне е като се яде органична храна или изберете такава, която има най-малко остатъци от пестициди, като – аспержи, авокадо, зеле, грейпфрут, киви, манго, гъби, лук, ананаси и сладки картофи.

Ето и  кратък списък на други виновници за хормонални смущения – диоксини, атразин, фталати, перхлорат, гликол етери.

Време е да спрете приема на тези вредни вещества и да предприемете крачки за очистване на тялото от тях.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *