Стафилококовата инфекция е причинена от Staphylococcus, който може да се появи в носа или върху кожата. Като цяло, стафилококовата инфекция може да бъде опасна, ако не се лекува своевременно. Симптомите на тази инфекция могат да бъдат различни, от лека до тежка в зависимост от заразеното място.

Симптомите на стафилококова инфекция:

  • Циреи: може да видите тези циреи върху слабините или бедрата. Кожата наоколо е зачервена.
  • Импетиго: появяват се блистери с пълни с течност, които вероятно ще развият коричка.
  • Целулит: той причинява подуване и зачервяване на кожата. Нещо повече, краката и долната част на краката са общи позиции, които са заразени.
  • Стафилококово изгаряне на кожата: бебетата и малките деца са най-податливи и лесно развиват висока температура и обрив с мехури.
  • Хранително отравяне: гадене, повръщане, диария, ниско ниво на кръвното налягане.
  • Токсичен шок: това може да бъде фатално с тежки симптоми като висока температура, с гадене и повръщане, объркване и болки в мускулите, болки в корема и диария.

Домашни средства за стафилококова инфекция

Кокосово масло

Противовъзпалителните и антибактериални свойства на кокосовото масло може да намалят подуването и да облекчат болката в засегнатите места. Също така, премахва вредните бактерии на инфекцията. Може да се прилага малко олио на заразеното място, като се масажира, за да помогне за усвояването. След няколко часа се измива с топла вода. Опитайте се да го правите по няколко пъти на ден, за да получите по-голям ефект.

Пчелен мед

Медът е мощно средство, което се използва за много различни състояния, като кашлица, болки в гърлото, бактериална вагиноза и други. Според проучване, медът може да попречи на бактерии и инфекции. Поради това е доста добър за лечение на стафилококова инфекция. Можете да приложите мед директно върху засегнатото място за няколко часа, след това да измиете с вода. Опитайте се да повторите този процес няколко пъти.

Куркума

Куркумата е не само добра за готвене, но също така е добра за отстраняване на стафилококова инфекция. Куркумата стимулира имунната система и се бори срещу токсините от инфекцията. Можете да използвате куркума за овладяване на симптомите. Сложете една чаена лъжичка куркума на прах в чаша вряща вода, след това варете около 10 минути. Консумирйте 2 или 3 пъти на ден, за да се отървете от стафилококова инфекция.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет има противовъзпалителни и антибиотични свойства, които скъсяват времето за изцеление и подобряват имунната ви система. Можете също да използвате ябълков оцет при блефарит или бактериална вагиноза. Може да се комбинират ябълков оцет с малко мед в чаша топла вода, след което се пие по два пъти на ден. Можете също да направите разтвор с оцет и вода, за почистване на заразеното място 1 или 2 пъти на ден.

Рициново масло

То също е полезно за лечение на стафилококова инфекция. Трябва да прочетете внимателно инструкцията на етикета. Също така, можете да следвате тези указания: капнете няколко капки топло рициново масло върху засегнатите участъци от кожата след това покрийте с кърпа или бинт, за да се избегне замърсяване. Трябва да се прилага няколко пъти на ден.

Джинджифил

Джинджифилът е силен елемент, който помага за намаляване на симптомите и предотвратяване на по-нататъшно заразяване. Направете паста от джинджифил на прах със сол и мед след това поставете директно върху засегнатия участък.

Масло от чаено дърво

То съдържа терпеноиди, които може да действат противовъзпалително и антибактериално. Можете да добавите 2 супени лъжици мед с 1 супена лъжица масло от чаено дърво. След това се прилага директно върху инфектираните участъци от кожата и се покрива с кърпа или бинт. Превръзката се сменя на всеки три или четири часа до подобряване на симптомите.

Автор: Jenny Heth

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-7-strong-home-remedies-staph-infection/

Напиши коментар

Добави обява

×
×