Топ 8 изключителни ползи за здравето от черниците

Търсите ново допълнение към вашата диета? Черницата може да е едно от тях. Тези плодове ви предлагат редица извънредни ползи за здравето. Листата им често се използват за чай, а техните плодове обикновено се използват в сиропи. Черницата е била използвана в продължение на векове в традиционни китайски лекарства, но става популярна и заради многото ползи за здравето.

Здравни ползи на черниците:

1) Подобрява зрението: Ежедневната консумация на черници може да работи за подобряване на зрението ви.

2) За предпазване от рак: Черниците са богати на ресвератрол, за който се смята, че помага за предотвратяване на рак. Отново, дневна консумация на черници може да намали рисковете от рак.

3) Подобряване на имунната система: Черницата е с високо съдържание на витамин С и флавоноиди, така че естествено помага да стимулира имунната система. Страхотно е да се взема по време на грипния сезон, за да ви помогне да победите грип и да отклони настинки.

4) Подобряване на паметта и стимулиране здравето на мозъка: Черниците имат високо съдържание на холин, което ги прави добър тоник за мозъка. Те трябва да се приемат всеки ден, за да видите значително подобрение.

5) Вегетариански източник на протеини: Черницата е един от малкото плодове с протеин. Те може да помогнат с изграждането на мускулите и са перфектни за вегетарианци или вегани.

6) Намалява холестерола: Доказано, е че черниците може да запазят нивата на холестерола ниски, но само ако се вземат редовно. Черниците също спомагат за укрепване на черния дроб и бъбреците.

7) Високо съдържание на фибри.

8) Успокоява болки при артрит: Черниците имат противовъзпалителни свойства, така че това помага за облекчаване на болката при артрит.

Как да ядем черници?

За да извлечете ползите от черниците, трябва да ги ядете всеки ден, за закуска, например. Можете да закупите пресни черници или сушени черници: или дори можете да намерите черничеви добавки, ако не ви е грижа за вкуса. Има и черничеви конфитюри и желета. Сухите черници са страхотни за хранене като хрупкава закуска.

Има няколко разновидности на черниците на разположение. Има червени, лилави, бели и дори розови сортове черница. Всички тези различни сортове са малко по-лепкави, когато са напълно узрели. Червените и лилави черници имат вкус точно като къпини, когато са узрели. Бялата черница е малко по-сладка, с подобен на мед вкус, а розовото разнообразие е най-сладко.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/top-8-outstanding-health-benefits-eating-mulberries/Вашият коментар