Докато намаляването на теглото може да бъде относително лесно за повечето хора, които искат да го постигнат, подържането му в дългосрочен план е съвсем друг въпрос. За повечето, загубеното тегло ще се върне за относително кратък период от време, тъй като тяхната загуба на тегло е постигната чрез направени временни промени в диетата и начина на живот.
След като загубят тегло, повечето хора постепенно възобновяват „нормалния“ си начин на живот и хранене: връщайки се към хранителни зависимости, претоварване на органите и подкопаване на метаболизма с коктейл от химически хранителни добавки, генетично модифицирани съставки и хранителна чувствителност, която не осъзнават, че имат.

За да отслабнете и да го поддържате, старите навици трябва да бъдат заменени с нови. Хранителните алергии и чувствителност трябва да бъдат премахнати и нагласата по отношение на храните и тяхната цел, трябва да се промени.

Шест съвета, които ще ви помогнат не само да отслабнете, но и да се поддържате така завинаги

1. Избягвайте преработените храни – Избягвайте високо преработени храни, колкото е възможно, както за добро здраве така и за контрол на теглото. Повечето преработени храни съдържат високо преработени захари, преработена сол, която е лишена от своите минерали, оставяйки чист натриев хлорид, високо преработени евтини растителни масла, унищожаващи здравето, генетично модифицирани съставки и синтетични химически добавки.

Четете съставките върху етикетите на много пакетирани храни и ще откриете, че съдържат съставки, които се срещат в лаборатория, а не в кухненския шкаф! Химическите добавки, съчетани с високо преработени захари, сол, нишесте и масла постепенно ще подкопаят здравето ви, чрез претоварване на органите, обърквайки или свръхстимулирайки нервната система и имитирайки хормони – всички, от които могат постепенно да повлияят на нивата на мазнините в тялото.

2. Избягвайте глутен – Глутенът е доказан, че причинява здравословни проблеми за много хора и все по-голям брой от тях осъзнават, че могат да управляват теглото си по-ефективно, без глутен в диетата си. Няма значение дали това се дължи просто на отдалечаването от високо въглехидратната диета или защото са премахнали дадена храна, към която са чувствителни. Ползите от диета без глутен са реални и са изпитани от повечето хора, които правят тази промяна, стига да се придържат към цели непреработени храни и да избягват силно преработени опции без глутен.

3. Яжте протеин за закуска – Яденето на високопротеинова закуска е показано, че подпомага подобряването на чувствителността към лептин в клетките, което в крайна сметка подобрява състава на тялото и намалява нивата на телесни мазнини.

4. Отпуснете се и бъдете щастливи – Почивка, медитация и правене на нещата, които ни правят щастливи, в крайна сметка ще помогне за подобряване на метаболизма, като намалява стресовите хормони, които могат да повлияят на щитовидната и надбъбречната функция и увреждат метаболизма.

5. Пийте чиста вода – Общинското водоснабдяване може да изглежда чисто, ако се фокусираме само върху вредните бактерии, но то е мръсно откъм химикали и тежки метали. Водоснабдяването, почти винаги е пълно с химикали като хлор и замърсяването под формата на фармацевтични остатъци и тежки метали също става все по-голям проблем. Тези химикали и замърсители могат да поставят по-токсичен товар върху вече претоварените органи, причинявайки по-голямо объркване за вече обърканите ендокринна и нервна системи и в крайна сметка допринася за по-лошо здраве и повече телесни мазнини.

6. Упражнявайте се непрекъснато – Упражнението не трябва да означава тичане или скачане, но движението е от съществено значение за доброто здраве и полезно за управление на теглото. Нашите тела са направени да се движат и без движение те стават лениви и токсични. Нещо толкова просто като ходене в продължение на 30 минути всеки ден може да бъде достатъчно, за да поддържа нещата в движение и да ви помогне за управляване на теглото.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sue Woledge

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *