хапчета-с-рецепта

(NaturalNews)

Независимо дали някой има остро заболяване като апандисит или по-дългосрочно състояние, като диабет, лекарствата с рецепта от една или друга форма са непременно част от плана за лечение в съвременната медицина. Има някои хора, особено възрастните хора или такива с много сериозни заболявания, които са едновременно на няколко лекарства с рецепта. Тази зависимост от лекарства с рецепта, може да доведе до сериозни проблеми, както за общото здравословно състояние, така и за качество на околната среда. Продължете да четете, за да разберете някои от най-тревожните факти за лекарствата с рецепта.

Опасно изхвърляне

Един проблем с лекарствата с рецепта е, че когато пациентите и техните семейства, вече не ги използват, те често се изхвърлят в тоалетната. Много болници и други медицински заведения правят същото, само че разбира се в много по-голям мащаб. Въпреки че това може да изглежда по-безопасно отколкото оставяне на неизползваните хапчета в къщата, то всъщност е много опасно, защото тези лекарства може да бъдат открити в публичното водоснабдяване … и да завършат във водата, с която хората готвят или пият. И това, което е още по-страшно е, че не са правени никакви мащабни проучвания за този проблем, така че последствията от това излагане не са напълно изяснени.

Изобилие от фалшификати

Лекарствата с рецепта може да означават много пари, така че не е изненадващо, че престъпници се опитват да фалшифицират лекарства, за да ги продават на нищо неподозиращите потребители. Едва наскоро, голяма пратка от над 440000 капсули беше конфискувана от Китай, за която е било открито, че е с голямо количество хром. Докато хромът в малки дози е безопасен, всъщност е добър за тялото, ако хората поглъщат твърде много от него, той може да се натрупва в организма с течение на времето и да стане токсичен. И това е един малък инцидент; фалшиви лекарства (някои от тях пълни с опасни вещества) стават все по-чести.

Антибиотици и техните странични ефекти

Антибиотиците са един от най-честите видове предписвани лекарства в Съединените щати – и мнозина смятат, че те просто стават прекалено популярни. Прекомерната употреба на антибиотици е причинила появата на резистентни бактериални щамове като MRSA, които са отговорни за смъртта на хиляди хора годишно. Те също могат да причинят проблеми с храносмилателната система и имунитета, тъй като често убиват болестотворните бактерии, наред със здравословните бактерии, които по естествен път се намират в червата. Има дори някои доказателства, които предполагат, че използването на антибиотици при деца може да допринесе за затлъстяване в детска възраст.

Тези проблеми с лекарствата с рецепта, са сериозни и реални. Това е една от причините, поради които толкова много хора се опитват да бъдат по-малко зависими от този вид лекарства и да търсят повече естествени терапии, вместо тях. Тези терапии могат да включват билки и съединения от Аюрведическата или Традиционната китайска медицина или дори практики като тай чи, хранителна терапия или други здравословни промени в начина на живот за лечение на състояния, колкото е възможно по нежно и да се избегнат проблеми като тези, споменати по-горе.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

One thought on “Тревожни факти за лекарствата с рецепта, които трябва да знаете”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *