ръце-държат-земя-планета

Когато чуем „експертите“, говорейки за това как глобалното затопляне ще унищожи нашата планета след 25 години, естествено е да се зачудите каква част от това е наистина. Дали Земята ще стане напълно необитаема и невъзможна за живеене? Има много предсказания и прогнози, които изглеждат много убедителни. Все пак, си струва да се има предвид, че същите тези „експерти“ са казали същото преди 30 години … и никога не се е случило.

През последните три десетилетия активисти и учени също изразиха тревога, че нашата планета е на ръба на преживяването на глобален затоплящ апокалипсис. Те настояват, че ако не спрем да използваме изкопаемите горива изцяло, бъдещето ни е предопределено.

Щеше да бъде много страшно, ако не продължавахме да го чуваме отново и отново. Даже наскоро Daily Caller състави списък от многобройните случаи, в които експертите са изказали своите предсказания за края на Света и те са били напълно грешни.

Например, преди 25 години, когато 1700 учени предупреждаваха, че обществото ще се срине, ако замърсяването и пренаселеността не бъдат разгледани веднага. Тяхната група, която сега наброява 15 000 членове, наскоро издаде още едно предупреждение, но е трудно да ги вземем сериозно, като се има предвид колко погрешно беше първото им такова.

В друго широко разпространено предупреждение принц Чарлз каза, че имаме само 96 месеца, за да спасим планетата от необратим срив по отношение на климата и екосистемата. Това беше през юли 2009 г., така че някои бързи математици ни съобщиха, че крайният срок е дошъл и даже минал. Имаме удоволствието да съобщим, че този предсказан колапс не се случи. От друга страна предупреждението накара законодателите в Обединеното кралство да въведат политики, които да помогнат на собствените му инвестиции в устойчива компания в Бермуда.

Говорейки за изтекли крайни срокове, групата световни лидери, които се срещнаха във Ватикана, мислеха, че нашият последен шанс да спасим планетата мина преди две години. Също така, на среща през май 2014 г. с Джон Кери, френският външен министър Лоран Фабиу заяви, че имаме само „500 дни, за да избегнем климатологичния хаос.“ За пореден път крайният срок изтече.

Те грешат отново и отново

Някои от тези прогнози просто не успяха да се сбъднат, но други всъщност прогнозираха обратното на случващото се. Например, природозащитникът Джордж Монбиот заяви през 2002 г., че само за десет години светът ще трябва да избира между използването на обработваемото земеделие, за да изхранва животните на нашата планета или да го използва за хранене на хората. Интересното е, че по времето, когато е написал това, 930 милиона души са били недохранени; този брой е намалял до 805 милиона сега.

В една от най-осъдителните прогнози висшият служител на ООН по околната среда Ноел Браун каза, че цели нации ще бъдат унищожени от планетата, като се увеличат нивата на морето, ако не успеем да обърнем глобалното затопляне преди 2000 г. Това беше преди 17 години и още не сме видяли море да погълне една нация. Това не ги е възпрепятствало да продължават да повтарят същото предупреждение сега.

 

Автор: sabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×