Три храни, които могат да лекуват бъбречни заболявания и стимулират бъбречната функция

(NaturalNews)

Всяка година повече от 100 000 души в САЩ биват диагностицирани с бъбречно заболяване, сериозно, животозастрашаващо състояние, при което бъбреците не могат да филтрират отпадните продукти от кръвта. Националната бъбречна фондация изчислява, че един на всеки трима американски възрастни в момента е с риск от развитие на бъбречно заболяване, като тези коефициенти се увеличават до един на двама с напредване на живота.

Водещите причини за лошо бъбречно здраве са диабет и високо кръвно налягане, които са причинени от неправилно хранене и начин на живот. Следователно, единственото реално дългосрочно решение за бъбречно заболяване е да се пие повече чиста вода, да се правят повече физически упражнения и най-важното, да се избягват преработени и нездравословни храни, като вместо тях трябва да се ядат естествени цели храни. Храните, изброени по-долу, са доказали, че са особено ефективни за повишаване на бъбречното здраве.

Аспержи

Аспержите са считани за перфектна лечебна храна за пикочната система в продължение на векове в родната им Европа и Азия, като сега разбираме защо. Този зелен пролетен зеленчук е пълен с естествени съединения, включително гликозиди и сапонини, които му придават значителните диуретични, антиревматични и пречистващи кръвта качества. Поради това, редовната консумация на аспержи е известна, че увеличава производството на урина, успокоява отделителната система, стимулира клетъчното действие в бъбреците и дори разтваря киселини и соли, които съставят камъни в бъбреците

Освен това, проучване, публикувано в Списание за селско стопанство и хранителна химия през юни 2013 г. е установило, че съединение, което присъства в аспержите, 2″-hydroxynicotianamine, би могло да инхибира ангиотензин-конвертиращата ензимна активност в бъбреците”, като по този начин предотвратява хипертония и запазва бъбречната функция. 

Чесън

Чесънът е отдавна смятан за един от най-великите бойци срещу болести на   природата, поради своите впечатляващи концентрации на серно съединение алицин. Доказано антибактериално, антимикробно, антивирусно, противогъбично средство и антиоксидант, алицинът е добре известен за лечение на две от основните условия, които причиняват бъбречно заболяване, а именно диабет и високо кръвно налягане. Въпреки това, няколко проучвания са показали, че тази пикантна и ароматна билка може да бъде дори по-добра за нашите бъбреци, отколкото се смяташе досега.

Едно проучване, публикувано във Фармакологични доклади през 2008 г. открива, че чесънът може значително да намали увреждане на бъбреците, свързано с излагане на живачен хлорид при лабораторни животни (живачният хлорид е потенциален канцероген, използван в дезинфектанти, батерии, инсектициди и много други продукти, на които хората сме редовно изложени). Друго проучване, публикувано в Хранителна и химическа токсикология през 2001 г., установява, че чесън в малки дози може да повиши антиоксидантното състояние на бъбреците, като по този начин ги предпазва от въздействие на свободните радикали, което уврежда клетките.

Диня

Има три причини, поради които дините са добри за лечение на бъбречно заболяване. Първо, те са с ниско съдържание на калий и фосфор, два минерала, които при дисфункционални бъбреци са проблемни за балансиране. На второ място, те се състоят от приблизително 92 процента алкална вода, която помага за промиване на пикочната система от натрупаните токсини (гладуването с диня, дори може да разтваря камъни в бъбреците). На последно място, тя помага на черния дроб да обработва амоняка и да го предава към уреята, като по този начин облекчава натоварването на бъбреците, докато избавя тялото от излишните течности.

За разлика от аспержите и чесъна, динята е с високо съдържание на естествени захари. Поради тази причина, хората с бъбречно заболяване, произхождащо от диабет, трябва да бъдат внимателни да не консумират прекалено много от нея на регулярна основа.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael RavensthorpeВашият коментар