Главоболието е един от най-честите проблеми, които засягат много хора. Най-честите причини за главоболие са:

  • абнормна невронна активност;
  • прекомерно пушене;
  • прекомерна употреба на алкохол;
  • липса на вода;
  • напрежение на очите;
  • напрежение във врата;
  • физиологични промени в главата;
  • свиване на кръвоносните съдове.

Повечето от времето хората използват лекарства или предписани болкоуспокояващи, за да се справят с чувството на болка, но има и някои естествени средства, които можете да използвате за лечение на главоболието, лесно и без никакви странични ефекти.

По-долу са някои природни лекове за главоболие:

1. Джинджифил

Джинджифилът има спазмолитични и противовъзпалителни свойства, които ще предоставят освобождаване от главоболие. Можете да смесвате равни части  сок от джинджифил и сок от лимон и го пийте два пъти на ден. Друг вариант е да се вари джинджифил на прах във вода и да се вдишват изпаренията.

2. Джоджен

Джодженът съдържа ментол и ментон, които са ефективни за облекчаване на главоболие. Освен това, той има значителен ефект за храносмилателната система. Затова ментовият чай е популярен и използван за насърчаване на храносмилането. Можете да поставите компреси ментов чай на челото за облекчаване на главоболието.

3. Лавандула

Просто мирисане аромата на етерично масло от лавандула също може да помогне за облекчаване на напрежение при главоболие. Можете да добавите няколко капки лавандулово масло във вряща вода и да вдишвате парата.

4. Пасифлора

Пасифлората е добре позната като успокояваща билка, заради нейните противовъзпалителни свойства. Приемана като чай, работи чудесно за мигрена.

5. Мента

Ментата е била използвана като средство за защита при главоболие в продължение на стотици години, заради нейните успокояващи ефекти. Има няколко начина да я използвате при главоболие. Смесете няколко капки ментово масло с бадемово масло или зехтин, масажирайте челото и слепоочията със сместа. Можете също така да смачкате пресни ментови листа и след това да ги приложите върху челото си, за да получите ефект.

6. Карамфил

Карамфилът също има охлаждащи и болкоуспокояващи свойства, така че той често се използва за облекчаване на главоболие. Най-лесният начин е да смачкате няколко скилидки, да ги поставите в чиста кърпа и да вдишвате аромата.

7. Вратига

Вратигата е много популярно лекарство за мигрена. Тя намалява възпалението и може да помогне за предотвратяване на мигрена. Но не забравяйте, че вратига може да предизвика кожни обриви и болки в устата, ако сте приели прекалено много.

 

Автор: Anna McPhee

Източник: http://blogs.naturalnews.com/looking-herb-headache-take-look/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *