(NaturalNews) Пролетта е чудесна възможност за детоксикация на тялото. Не пренебрегвайте опасностите от тежки метали или замърсяване на околната среда, които заплашват здравето на хората. Всеки трябва да помисли за ползите за здравето от добра програма за детоксикация – особено тези, които страдат от хронична умора, наддаване на тегло и промени в настроението.

Страдате ли от липса на енергия? Нека бъде съвършено ясно – това не е здравословно. Лошите навици на съня, токсична храна и взаимоотношения бързо ще изтощят организма  ви от енергийните му резерви. Ако страдате от главоболие, чревни нарушения или което и да е хронично дегенеративно заболяване – имате нужда от детоксикация на тялото.

Какво е определението за „добра“ програма за детоксикация?

Здравословната програма за детоксикация трябва внимателно да помогне на организма да се мобилизира, неутрализира и премахне натрупаните отпадъци, които са заседнали в тялото. Имайте предвид, бързото отстраняване на токсични отпадъци е ключът към добрата програма за детоксикация – особено ако искате да избегнете нежелани (отрицателни) странични ефекти. Ефективното премахване на токсините не може да се подценява – особено ако страдате от някакво заболяване. И разбира се, трябва да се консултирате с добре обучен медицински експерт.

Обикновено ще трябва да направите промени в диетата си и начина си на живот, предназначени за намаляване на токсичната тежест, да се намали стреса на храносмилателната система и подобряване на пътя на елиминиране, като например, движенията на червата, дишането, изпотяване и уриниране. За подобряване на резултатите се опитайте да избегнете хранителни химикали, рафинирани храни, захар, преработени храни, кофеин, алкохол, тютюн и всички фармацевтични лекарства – ако е възможно.

Ако търсите начин да увеличите вашата енергия и подмладяване на организма – разучете ползите от сок на гладно, сурови храни, билки и хранителни добавки като витамин C.

Някои от най-добрите храни за премахване на нежелани токсини

Органичното цвекло има уникална смес на фитохимикали, които помагат за пречистване на кръвта и прочистване на черния дроб. В действителност, сокът, с доказан ефект за прочистване на черния дроб, включва едно цвекло, една ябълка, половин краставица, сок от два лимона, сок на един лайм и две супени лъжици зехтин. Това е вкусно.

Боровинките могат да помогнат за блокиране на преминаването на токсините през кръвно-мозъчната бариера в мастните тъкани на мозъка. Разбира се, кръстоцветни зеленчуци като зеле, кейл и броколи може да помогнат за неутрализиране на токсините, като помагат на черния дроб да произвежда достатъчни количества  ензими за детоксикация. Дори и морковите, които изобилстват от бета-каротин, помагат на организма да отстрани тежките метали.

По отношение на хранителните добавки, не забравяйте да консумирате достатъчно количество витамин C, алфа липоева киселина и глутатион. Естествено, обратно към здравословните хранителни продукти, като  лимони и  лук, и морски зеленчуци,  като уакаме (японско водорасло), които се свързват с радиоактивните отпадъци и тежки метали и помагат те да бъдат премахнати безопасно от тялото.

Източник: http://www.naturalnews.com/044566_spring_detox_holistic_health_Susan_Smith_Jones.html#

Автор: Jonathan Landsman

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *