левкоцити-кръвни-телца-вени

Ниският брой на бели кръвни клетки е показателен за потисната имунна система и може да се дължи на много причини. Емоционално състояние и стрес, нездравословен начин на хранене, начин на живот и хранителен прием, всичките тези могат да причинят намалена реакция на имунната системата и нисък брой бели кръвни клетки. Ниският имунитет може да бъде причинен от редица здравни условия, като хирургия или медицински лечения и от естествения процес на стареене. Каквато и да е причината, понижен имунитет и нисък брой на левкоцити, пречат на тялото да има оптимален отговор към инфекции и заболявания. Ето някои неща, които могат да помогнат за предотвратяване на понижен имунитет и запазване на висок брой на бели кръвни клетки:

Избягвайте захар и дръжте сладките неща до минимум. Захарта пречи на белите кръвни клетки да бъдат силни.
– Елиминирайте нездравословните мазнини. Полиненаситените мазнини в растителните масла като царевица, шафраново и слънчогледово олио са възпиращи средства за здравата имунна система.
– Ако сте с наднормено тегло, свалете няколко килограма. Наднорменото тегло е много вредно за вашата имунна система и проучвания са показали, че хората с наднормено тегло са по-неспособни да се борят с инфекции.
– Пийте много вода за стимулиране на имунната система, както и за промиване на токсините.
– Упражненията  засилват имунната система. Обаче, най-добре е да се правят упражнения в умерени количества, тъй като прекалено много упражнения могат да натоварват тялото и да създадат проблеми на имунната система.
– Избягвайте стреса и се опитайте да релаксирате. Стресът с право се нарича тих убиец, а твърде много стрес неизменно води до понижена имунна система.

Много хранителни продукти помагат за стимулиране на имунната функция и броя на белите кръвни клетки. Например:

Морковите и други червени, жълти, оранжеви и тъмно-зелени листни зеленчуци съдържат бета каротин, който помага за защитата на имунната система, особено на тимусната жлеза. Бета каротин и други каротини, също така укрепват производството на левкоцити, храните, богати на бета-каротин, помагат на организма да се бори по-добре с инфекции.

Киселото мляко може да бъде много полезно за имунната система. То помага за производството на антитела в тялото и укрепва белите кръвни клетки.

Една чаша къдраво зеле (кейл) ще ви даде дневната доза от витамин А. Това е антиоксидант, който помага на тялото да се бори с раковите клетки и е от съществено значение за образуването на бели кръвни клетки. Витамин А също повишава способността на антителата да отговорят на нашественици.

Хората, които ядат повече чесън имат повече бели естествени клетки убийци.

Други полезни храни включват пиле, къдраво зеле, бадеми, гуава, краб, тъмнo грозде и боб.

Добавките могат да играят голяма роля в повишаване на имунната функция и броя на белите кръвни клетки. Някои примери:

– Екстракт от Олеандър във форма на билкова добавка. Добавка, основана на билков олеандър, е била 100% ефективна в клинично изпитване за повишаване  броя на белите кръвни клетки при пациенти с ХИВ/СПИН с изключително компрометирана имунна система.

– Корен от Астрагал помага за стимулиране на белите кръвни клетки и защитава срещу нахлуващи организми. Той също така повишава производството на важното естествено съединение интерферон, за да се бори срещу вирусите.

Цинкът е необходим за функцията на белите кръвни клетки и действа като катализатор за убийствения отговор на имунната система към чужди тела.

– Витамин C е имунен подобрител, който помага на белите кръвни клетки да изпълняват своя пик и ускорява имунния отговор на организма.

– Минералът селен е от жизненоважно значение за развитието и движението на белите кръвни клетки.

– Както сибирският женшен (Eleuthero), така и азиатският женшен осигуряват подкрепа за имунната система.

– Ехинацея помага за стимулиране на имунната система по най-различни начини, включително чрез увеличаване  производството на бели кръвни клетки.

– Зеленият чай също стимулира производството на бели кръвни клетки.

Някои други мощни имунни стимулатори са Пау д’Арко, корен от сума, лекарствени гъби, бета глюкани и алое вера.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Tony Isaacs

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *