(NaturalNews)

Знаете ли, че с правенето на Кегел упражненията може да предотвратите инконтиненция (изпускане) на урина и да направите своя сексуален живот невероятен? Упражненията на Кегел тренират тазовата диафрагма, която контролира потока на урината, както и сексуалното функциониране. Има ги при мъже и жени и са известни като pubococcygeal мускули (PC мускулите). Името Кегел идва от д-р Арнолд Кегел, който е изучавал тези мускулни влакна, които се намират между ануса и пубисната кост.

Защо упражненията на Кегел са важни за вашето здраве и сексуален живот?

PC мускулите помагат да се контролира пикочния мехур, уретрата, вагиналните стени, пениса, матката, ректума и подкрепя диафрагмата. Те могат да влияят отрицателно върху здравето, когато станат по-отпуснати и губят силата си. Това се случва особено при жени след раждане или след като са имали хистеректомия, но това се отразява както на мъже така и на жени с напредване на възрастта.

Как упражненията на Кегел могат да помогнат за подобряване на вашето здраве

• PC мускулните упражнения спомагат за поддържане на пикочния мехур и тяхното укрепване предотвратява изтичане на урина, което често се случва по време на кихане, смях, кашлица и физически натоварвания, като бягане или напрежение.

• Кегел упражненията помагат да поддържате диафрагмата (гръдна диафрагма) на място и ѝ осигуряват подкрепа, която от своя страна помага за дишането.

• Правене на Кегел упражнения помага за намаляване както на вагинални инфекции, така и за инфекции на пениса. Увеличава сексуалното желание и функциониране, като води до повишен приток на кръв към половите органи.

• Работа върху PC мускулите подобрява здравината на вагиналните стени и това е причината много жени да ги правят след раждането и с напредване на възрастта.

• Ползата за мъжете е, че ще имат повече контрол върху еякулацията по време на секс, заради по-силните PC мускули. Тези упражнения са особено ефективни в борбата с лека преждевременна еякулация и позволява на мъжете да продължат половия акт по-дълго.

• Силните PC мускули увеличават интензивността на оргазма.

Какви са ползите от упражненията на Кегел?

За тези, които желаят значително да подобрят силата на PC мускулите, Кегел има голямо разнообразие от упражнения, по-специално за жените. Мислете за това, както за изграждането на всеки друг мускул по тялото си. Жените, които ги използват са установили, че те в действителност стягат вагиналните стени и се увеличава удоволствието по време на оргазъм и на секс като цяло.

Кои Кегел уреди за упражнения са подходящи за вас?

Кегел уреди, които са добри за един човек може да не са толкова добри за друг.  Това зависи от текущото състояние на вашите мускули и целите ви. Ето няколко фактори, които трябва да имате в предвид:

• Колкото по-малък е размера на Кегел топките, толкова по-голям контрол ще трябва да проявявате, за да ги държите, така че ако сте само в началото е най-добре да  започнете с по-големите.

• Теглото на Кегел уредите се увеличава с наредването на контрола на мускулите ви. Колкото по-тежки са те, толкова повече сила ще ви трябва да ги задържите.

• Много жени носят Кегел през целия ден.

• Уверете се, че закупуване Кегел уреди, които са без фталат.

 

Автор:  Lisa S. Lawless, Ph.D.

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

One thought on “Упражнения на Кегел за подобряване на здравето и секса”
  1. Поздравления за изключително полезният сайт,който споделяте с нас.Често ви посещавам и винаги намирам полезни съвета и решения.Това, че те могат да влияят отрицателно върху здравето, когато станат по-отпуснати и губят силата си е неприятно така е. Това се случва особено при жени след раждане или след като са имали хистеректомия, но това се отразява както на мъже така и на жени с напредване на възрастта.Трябва да се грижим за нашето здраве, а не да чакаме да ни се случи нещо и чак тогава да предприемем.Има прекрасни упражнения от които можем да имаме голяма полза.Ще препоръчам статията на мой приятелки които тази година родиха.

Напиши коментар

Добави обява

×
×