(NaturalNews)

Тестостеронът е движещата сила при мъжете, определяща физическата структура, мозъчната функция и репродуктивното здраве. Този хормон намалява в почти всички групи от населението днес, което води до здравословни състояния, включително безплодие, намаляване качеството на спермата и генитални малформации при новородените. Определено, балансирано количество е необходимо дори за правилното развитие на женската анатомия.

Тези, които се борят вътрешно с противоречащи сексуални импулси, може да се чудят дали са били родени по този начин. По време на съмненията за сексуалната идентичност е по-важно да се запитаме: „Какво се отразява на баланса на хормоните ми?“ „Какво ям или пия и от какво се получава промяна в хормоните ми?“

Фталатите влияят на хормоналните нива, променяйки сексуалната анатомия на човешкото тяло

Производството и регулирането на хормони може да бъде потиснато или променено от определени химикали, като фталати, които сега са свързани с по-ниски нива на тестостерон. Това намаление на тестостерон теоретично би могло да доведе до промяна на сексуални импулси, предизвикащо мисли, които са в конфликт с половата идентичност. Неразбирайки промените, човек може да се обърка, мислейки, че е направен по различен начин от това, което показват половите му органи.

Някои дори може да подтикнат мислите си, определяйки цялото си същество, като създават алтернативна сексуална идентичност за себе си. Как може половите идентичности и различни сексуални фетиши всъщност да се коренят в здравето на човешката ендокринна система и спектъра на произвежданите и регулирани хормони?

Популярната култура, бързо конкретизира, че след като някой има различни сексуални подбуди, трябва да е бил роден по този начин. Тези послания призовават хората да „излязат от килера“, но този затворен начин на мислене не разглежда нивата на хормони при отделните хора, въздействията на мислите им и какво може да причинява промяна в хормоналния им баланс. Този стереотипен, черно-бял манталитет, не признава науката на комплексната ендокринна система, на човешкото тяло и 84-те хиляди или повече химикали, признати от Агенцията за защита на околната среда (EPA), които го бомбардират на дневна база.

Фталатите намалят нивата на тестостерон

Част от химикалите, които бомбардират ендокринната система днес са фталатите. Често срещани в пластмасови бутилки за вода, PVC пластмаси и продукти за лична хигиена, фталатите се отделят във водата и се поемат от тялото. Милиони хора по света пият от пластмасови бутилки, консумирайки химикали фталати, които стресират производството на хормони.

Разкриващо проучване, публикувано във Вестник Ендокринно обществото за клинична ендокринология и метаболизъм се задълбочава в произхода на хормони и репродуктивното здраве. Между 2011 и 2012 г., урината на 2208 души, които са участвали в Националното здравно и хранително проучване на САЩ е била тествана за фталати. След това е била тествана кръвта им за нива на тестостерон.

Сред хората е имало мъже, жени и деца. Изследователите открили, че излагането на фталати намалява нивата на тестостерон в обратнопропорционална връзка. Загубата на тестостерон е била още по-изявена при специфични етапи от живота. Жените изпитват най-голям спад на възраст между 40 и 60 години, когато техните нива на тестостерон спадат от 10,8 до 24 процента. При момчета на възраст между 6 и 12 г. излагането на ди (2-етилхексил) фталат е било свързано с 24 до 34,1% спад в нивата на тестостерон.

„Докато дизайна на проучването ограничава заключенията, до които можем да достигнем, нашите резултати подкрепят хипотезата, че излагането на разрушаващи ендокринната система химикали от околната среда, като Фталати, може да допринася за тенденцията на спад на тестостерон и свързаните с това разстройства“, заявява авторът на изследването Джон Д . Микер, MS, ScD, от Училището за обществено здраве в Ан Арбър на Университета на Мичиган. „С все повече доказателства за неблагоприятни ефекти върху здравето, хората и политиците, трябва да предприемат стъпки за ограничаване излагането на хората до възможната степен.“

Стремете се към по-добро здраве на ендокринната система; избягвайте фталати и други пластификатори и химикали

Сексуалността не трябва да бъде поляризиращ проблем и хората не трябва да бъдат класифицирани в съответствие с тяхната сексуалност. Какво чувства или мисли човек не трябва да определя какъв е, как се класифицира или как бива третиран.

Хората са хора, независимо от тяхната сексуалност и всички имат еднообразна система за регулиране и производство на хормони, за която трябва да се грижат.  Тези, които се борят с различни сексуални импулси могат или да бъдат насърчавани, или да се справят с тях чрез балансиране и поддържане на правилно здраве на ендокринната система.

Ако повече хора знаят, че химикали, като Фталати, бомбардират техните хормонални нива, тогава може да има по-добро разбиране за това защо хората се развиват по различен начин, включително физически, психически и сексуално.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор:  L.J. Devon

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *