(NaturalNews)

Водеща причина за СДВХ (Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) и аутизъм при децата може да са скрити химикали, дебнещи в храните, които ядем, водата, която пием и продуктите, които консумираме, се казва в ново проучване, публикувано наскоро в The Lancet. Изследователи от Харвардското училище за обществено здраве (HSPH) и Училището по Медицина Айкан в Маунт Синай (ISMMS) са установили, че наред с други неща, флуоридните химикали, добавени към много от общественото водоснабдяване в Северна Америка, директно допринасят за психични и поведенчески разстройства при деца.

Основавайки се на по-ранни изследвания, публикувани през 2006 г., които кръщават флуорида като „невротоксикант за развитието,“ новият преглед включва мета-анализ на 27 допълнителни проучвания за флуорид, повечето от които са били от Китай, които свързват химикала с понижаване на коефициента на интелигентност (IQ) при деца. След задълбочен анализ е било решено, че флуоридът възпрепятства нормалното развитие на мозъка и може да доведе до разстройства от аутистичния спектър, дислексия, СДВХ и други здравни състояния, „тиха епидемия“​​, която много от основните здравни власти продължават да игнорират.

Според двамата главни изследователи, участващи в проучването, Филипе Гранджан от HSPH и Филип Ландриган от ISMMS, случаите на химически свързаните нарушения в развитието са се удвоили през последните седем години, от шест на 12. Причината за това е, че все по-голям брой предимно неизпитани химикали са били одобрени за употреба, без да се казва на обществеността къде и в какви количества се използват такива химикали.

„От 2006 г. насам броят химикали, които увреждат човешкия мозък като цяло, но които не са регулирани, за да се защити здравето на децата, се е увеличил от 202 на 214“, пише Джулия Медев за The Sydney Morning Herald. „Това би могъл да бъде върхът на айсберга, тъй като по-голямата част от над 80000 промишлени химикали, широко използвани в САЩ, никога не са били тествани за техните токсични ефекти върху развитието на плода или детето.“

Флуоридът трябва да бъде незабавно отстранен от общественото водоснабдяване за безопасността на децата

Докато пестицидите доминират  като най-широко разпространени и вредни химикали, за чието присъствие обществеността до голяма степен не е наясно, флуоридът, който умишлено се добавя към общественото водоснабдяване като предположима защита срещу кариес, също е високо проблематичен. Също така, той бива игнориран до голяма степен от органите на общественото здравеопазване като възможен фактор за проблеми в развитието на децата, въпреки че науката е наясно за опасностите от него.

Също като оловото, някои промишлени разтворители и растителни химикали, флуоридът се натрупва в кръвта на човека, където евентуално навлиза в костите и други телесни тъкани. При бременни жени това включва също преминаване през кръвния поток в плацентата, където след това се натрупва в костите и мозъчната тъкан на развиващите се бебета. Разбира се, ефектите от това са продължително увреждащи и нещо, което регулаторните органи трябва да разгледат по-сериозно.

„Проблемът е с международен обхват и следователно решението трябва да бъде международно“, заявява Гранджан в съобщение за пресата, като призовава за по-добри регулаторни стандарти за общите химикали. „Имаме методите да тестваме промишлените химикали за вредните им ефекти върху развитието на мозъка на децата – сега е моментът това тестване да се направи задължително.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

By admin

One thought on “Харвардско изследване свързва флуорираната вода с СДВХ и психични разстройства”
 1. „Флуорът е елемент с неметален характер, силно токсичен бледожълт газ с остра задушлива миризма. Има изключително висока химическа активност, която се дължи на голямото му електронно сродство и на слабата единична химична връзка в молекулите му. „Гладът за електрони” в нестабилната молекула на флуора определя способноста му да взаимодейства с почти всички елементи, дори с инертните благородни газове и с всевъзможни органични и неорганични съединения и материи. Именно поради тази своя реактивоспособност флуорът не се среща като свободен елемент в природата, а образува съединения – флуориди. Химическата активност на флуоридите като цяло е също много силно изразена, като флуорният йон може да образува здрави връзки с водородния йон в големи органични молекули (като например ДНК) и по този начин да предизвика хаос в биологичната система. Флуорът измества кислорода от съединенията му и разлага водата до флуороводород и кислород, като реакцията протича с взрив.
  …флуоридите не са под физиологичния контрол на организма, т.е. те не се контролират от биологичните системи!
  … Флуоридите увреждат ДНК, подтискат имунитета и функцията на щитовидната жлеза. Те са протоплазмена отрова…
  ….флуоридите се натрупват в пинеалната жлеза (епифизата) в много големи количества – почти в същите, както в зъбите! Епифизата жлеза функционира като канал, през който светлината и тъмнината влияят на ендокринните и поведенчески ритми. Тя изработва невромедиатора серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията на мелатонин се стимулира от тъмнината и се потиска от светлина. Това е жлезата, която в източната философия и медицина се свързва с развитието на интуицията и на екстрасензорните способности!!!
  … тези съединения имат по-силен невротоксичен ефект отколкото предизвиканият от амфетамини и радиация.
  …флуорът и неговите съединения са „ензимна отрова и причиняват дълбоки промени в метаболизма на организма”.
  !!!…Флуоридите водят до поведенчески промени и потискат волята на човек да се съпротивлява срещу тиранията!!!
  http://www.biomedica-consult.com/holistichnamedicina.html

Напиши коментар

Добави обява

×
×