Солта е чудесен източник за добавяне на вкус и аромат към храните. Но в същото време знаем, че високото съдържание на натрий, намиращ се в солта, може да доведе до високо кръвно налягане и много сърдечно-съдови заболявания, които могат бавно да повредят нашата сърдечно-съдова система. Воденето на здравословен начин на живот и диета, богата на хранителни вещества, помага да се намали вероятността от излагане на токсини и същевременно съживява нашата енергия и повишава имунитета ни.

Хималайската розова сол идва от скални депозити с възраст над 250 милиона години в или около Хималайската планинска верига в Азия и най-вече в Индия, Пакистан и Шри ланка. Хималайската сол е 100% здравословна и е най-чистата сол, родом някъде дълбоко в Хималаите. Тя е известна също и като „розово злато“. От древни времена се използва като ценна храна в човешкото хранене.

Състав на хималайската сол

Розовият цвят на солта е резултат от естествено присъстващите минерални елементи в нея, които са от съществено значение за здравето на човека. Тя съдържа 84 скъпоценни елементи, които се намират в тялото ни, като по този начин доставя на тялото ни всички необходими и важни минерали.

Ползи за здравето на хималайската сол

Хималайската сол помага за изчистване на лигавицата и храчките в белите дробове, по-специално при астма и кистозна фиброза.

Хималайската сол помага на бъбреците да преминат излишната киселинност в урината.

Хималайската сол е чудесен източник на всички основни минерали, които са от съществено значение за здравето на човека.

Хималайската сол регулира кръвното налягане, ако се приема в умерени количества с вода.

Хималайската сол балансира нивата на захар в кръвта.

Помага за предпазване от подагра и подагрозен артрит.

Тя стабилизира неравномерен пулс и успокоява тревожност.

Чудесна за предотвратяване на мускулни крампи.

Спира излишното образуване на слюнка.

Повишаване на либидото.

Страхотна против стареене.

Генерира водноелектрическата енергия в клетките на организма.

Възстановява алкално-електролитния баланс на организма.

 

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com

3 thoughts on “Хималайска сол: най-чистата сол, която може да третира над 15 болести”
  1. Кaкъв точно е състaвa нa химaлaйскaтa сол изобщо не е посочен в стaтиятa ви. Изреждaте редицa болести, които могaт дa се впишaт и зa други продукти с цел зaкупувaнето им. Aз също ползвaм химaлaйскa сол, но искaм дa рaзберa кaкви точно скъпоценни елементи и минерaли съдържa, които ги нямa в обикновенaтa сол.

  2. Himalayskata sol , sadarja vsichki minerali i microelementi ,ot koito e sastaveno choveshkoto tialo. Solta e v sastoyanie da otstraniava defitzita na energiae……Gotvarskata sol koyato e natriev hlorid ,e agresivna kletachna otrova, koyato dopalnitelno prenatovarva otdelnite organi.

Напиши коментар

Добави обява

×
×